Broicheboller med hyldeblomster

Duften og smagen af hyldeblomst er virkelig sommerlig. Hver sommer går min mor og jeg på jagt efter de flotteste og mest velduftende hyldeblomstbuketter, så vi kan lave en stor portion Hjemmelavet hyldeblomstsaft. Flere flasker hyldeblomstsaft bliver frosset ned, så vi har saft nok til flere måneder. Det er så hyggeligt! Længe har jeg gerne ville bruge hyldeblomsterne til andet end hyldeblomstsaft. Ideen til broicheboller med hyldeblomster opstod, da vi skulle have besøg af et vennepar og deres tre skønne piger. Bløde, luftige boller med mild hyldeblomstsmag måtte være et sikkert børnehit. Og det var de heldigvis også! De voksne viste sig også at være begejstrede. Broicheboller er luftige, lette og smager mildt af smør og hyldeblomster. Søde Sofia smurte sig en hyldeblomstbolle med skiveskåret jordbær – en sommerlig mundfuld, der var så fin. Den ide har jeg sidenhen lånt, og jeg spiste de sidste broicheboller med friske, danske jordbær på.

Det skal du bruge:
12-15 stk

  • 250g mælk
  • 100g smør
  • 25g økologisk gær (30g konventionel)
  • 3 spsk. rørsukker
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt
  • 450-500g hvedemel
  • 8-10 hyldeblomstbuketter – blomsterne klippes af
  • 1 æg til at pensle bollerne med
  • 1 tsk. rørsukker til at pynte bollerne med

Sådan bager du boller med hyldeblomster:
Lun mælken og smør. Det må kun blive lillefingervarmt. Tilsæt gær og sukker. Lad det stå i 5 minutter. Pisk ægget sammen med en gaffel. Tilsæt mel og salt til mælke-smør blandingen og rør sammen. Tilsæt æg og blomsterne fra hyldeblomstbuketterne. Ælt dejen godt til den er glat og smidig.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og lad den hæve tildækket i 45 minutter til den er hævet til dobbelt størrelse. Lær teknikken af min Mormor!

Tænd ovnen på 200 grader. Form dejen til boller. Kom bollerne på et stykke bagepapir. Sådan bliver de formet helt perfekte.

Lad bollerne efterhæve indtil ovnen er varm. Pisk et æg sammen med en smule mælk. Pensel bollerne med æg og drys med lidt rørsukker. Bag bollerne i ca. 20 minutter til de er gyldne. Lad dem afkøle let på en rist og server.

Bollerne smager bedst nybagte. Dagen efter kan de lunes i ovnen eller ristes – så er de lige så gode som nye. Broichebollerne er også velegnet til at blive frosset ned, så smagen af sommer kan nydes på de lidt koldere dage.

Broicheboller_18

Broicheboller_19

Broicheboller_21

Broicheboller_24Broicheboller_14

Broicheboller_3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT