Chocolate Chip Cookies med brownie

0

Chewy cookies med sprød kant, chokoladestykker og brownie-midte. Av, for den! Hvor smager de bare godt. Jeg ærgrer mig over, at jeg ikke har tænkt på den lækre kombination før. Fra nu af kan jeg jo nærmest ikke bage en cookie uden, at komme et generøst stykke brownie i midten af den. Med en kæreste, der drømte om cookies, og et lille stykke af den her gode brownie tilbage, så var der ligesom ikke nogen vej udenom. Har du ikke brownie i overskud (jeg ved det – det lyder helt skørt, brownie har man jo aldrig i overskud), så kan den købte udgave altså også sagtens bruges. Jeg behøver vist ikke sige mere. Jeg håber, at billederne taler for sig selv.

10 stk.
Det skal du bruge:

  • 110 g smør
  • 125 g brun farin
  • 85 g sukker
  • 175 g hvedemel
  • ¾ tsk salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 æg
  • 50 g chokolade
  • Brownie, 10 stk. på ca. 2×2 cm

Sådan bager du chewy chocolate chip cookies med brownie og sprød kant:
Rør mel, salt og bagepulver sammen med et piskeris, så det bliver luftigt og fordelt. I en anden skål blandes sukker og brun farin. Sørg for at der ingen klumper er. Smelt smørret og bland det sammen med sukkeret. Rør med et piskeris til sukker og smør samler sig og slipper skålens kanter. Det tager ca. 1 minuts tid. Tilsæt ægget og rør igen til dejen er homogen og samlet. Nu røres de tørre ingredienser i. Rør dejen sammen med en dejskraber, så dejen igen bliver homogen. Vend chokoladen i dejen. Stil dejen i køleskabet i 10 minutter, så den får lov at samle sig.

Tænd ovnen på 190 grader over/under varme. Form dejen til små kugler á 60 g og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug en teske til at fjerne toppen af cookiekuglen. Placer et stykke brownie i hullet og dæk brownien med cookiedej. Der kan være fem cookies på en bageplade. Bag dine chokolade-cookies I 12 minutter. Lad dem køle af i fem minutter på bagepladen og før dem herefter over på en rist, hvor de får lov til at køle helt af. Opbevar dem i en lufttæt beholder.

Chocolatchipcookie_brownie_1 Chocolatchipcookie_brownie_4

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018