Chokoladebrud med ristede hasselnødder

0

Opskrift udviklet i samarbejde med Finax

Efteråret er sæsonen for bagning, og jeg er så klar! Jeg er klar til at hygge indendørs – med kaffe, varm kakao, hjemmebagte boller og lune tæpper. At jeg så helt sikkert har to små mennesker rendende omkring mig, det betyder nok, at det kun bliver til lunken kaffe, kold kakao og leg på gulvet. Men det kan heldigvis også noget! Til gengæld ved jeg, at Ellinor gerne vil hjælpe mig med at bage og spise de her chokoladebrud. De er superhyggelige at bage, og et perfekt børne-bageprojekt. Dejen skal nemlig hakkes, og ikke formes, og det er helt perfekt, når de små mennesker gerne vil hjælpe til. Vi er i forvejen storforbruger af opskriften på bløde gulerodsbrud, som hele familien elsker. Så jeg er slet ikke i tvivl om, at den her lidt sødere udgave også bliver en succes.

12-14 stk.
Det skal du bruge:

Sådan bager du chokoladebrud med ristede hasselnødder:
Kom vand og gær i en skål og rør til gæren er opløst. Tilsæt sukker, mel og salt og ælt dejen til den er glat og smidig. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i 50 minutter. Rist hasselnødderne i ovnen på 150 grader varmluft i 10-15 minutter. Lad dem køle af og rul dem i et viskestykke, så det meste af skallen fjernes. Hak dem groft. Hak den mørke chokolade groft eller brug chokoladeknapper. Lav en fordybning i dejen og kom hasselnødder, chokolade og æg ned i fordybningen. Hak dejen og del den i 14 stk. Lad efterhæve i 50 minutter.

Tænd ovnen på 220 grader over/under varme. Når ovnen er varm, bages chokoladebruddene i 10-15 minutter, indtil at de er let gyldne.

Tip: Dejskraberen, jeg bruger til at hakke dejen med i videoen, kan du finde lige her.

Indlægget indeholder affiliatelink

Sådan laver du chokoladebrud med ristede hasselnødder
00:00
--
/
--
Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018