Bløde gulerodsbrud

Der er flere opskrifter, som hitter stort herinde på bloggen hver måned. Én af dem er de her grove gulerodsbrud. Dét forstår jeg godt. Hvem kan ikke altid spise et gulerodsbrud? Jeg elsker den måde, som et gulerodsbrud kan spises på. Rive det fra hinanden i mindre stykker helt uden noget pålæg. Det er hyggeligt.

Nu får I så endnu en opskrift på gulerodsbrud. Denne gang et mere luftigt og let gulerodsbrud, der smager sødt og dejligt. Foretrækker du lidt mere mæthed og fibre, så vil jeg klart anbefale dig at bruge opskriften på de grove og sunde gulerodsbrud, men hvis du (ligesom jeg) elsker bløde, søde og luftige gulerodsbrud, så er den her opskrift lige noget for dig.

12-14 stk.
Det skal du bruge:

  • 25 g gær
  • 250 g lunken vand
  • 100 g sigtet speltmel
  • 400 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 7 g salt
  • 35 g blødt smør
  • 1 æg
  • 70 g solsikkekerner
  • 2 store gulerødder

Sådan bager du bløde og store gulerodsbrud:
Kom vand i en skål og opløs gæren heri. Kom mel, sukker og salt i dejen og ælt den til den nemt slipper fingrene og bordet. Kom det bløde smør i dejen og ælt det ind i dejen. Dæk dejen med en pose eller husholdningsfilm og et viskestykke og lad den hvile på bordet i 45 minutter. I mens river du gulerødderne.

Når dejen har hævet laves der en fordybning i dejen. Her kommes revet gulerod, solsikkekerner og ægget i. Fold dejen ind over, og hak dejen i mange små stykker med en bagespade eller en paletkniv. Du kan se i videoen her, hvordan du laver og former gulerodsbrud. Del dejen i 12-14 stykker og kom det på en bageplade. Dæk gulerodsbrudene med husholdningsfilm og et viskestykke. Lad dem efterhæve i 45 minutter. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Bag gulerodsbrudene i 10-12 minutter til de er gyldne. Lad dem afkøle på en rist og nyd.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Gulerodsbrud_red10Gulerodsbrud_red9

18 comments on “Bløde gulerodsbrud”

    1. Jeg er så glad for, at opskriften har givet dig lyst til at bage 🙂 De smager også helt fantastiske! Lad mig endelig vide, hvad du synes om dem.

      Rigtig god søndag!

  1. Kan de evt fryses, og hvis ja, hvornår i forløbet? Ser bare lækre ud. Har købt nogle før, men så meget federe at lave dem selv, når man vil. 😄

    1. Hej Louise.

      Ja, de kan sagtens fryses. Jeg fryser dem oftest, når de er bagt og kølet af. Men hvis du gerne vil have dem endnu mere "friskbagte", så kan du bage dem inden, at de efterhæver. Aftenen inden, at du vil bage dem, så tager du dem op fra fryseren, kommer dem op et stykke bagepapir og stiller dem til optøning i køleskabet. Så efterhæver de der. Dagen efter kan de bages efter opskriften 🙂

      God bagelyst.

  2. Hejsa!
    Normalt laver jeg gulerodsbrud efter en anden opskrift, som jeg har lavet rigtig mange gange efterhånden. Her bruger jeg olivenolie eller smagsneutral olie. Kan man erstatte det med smøren i din opskrift? Og hvor meget olie tænker du der skal til? For så tror jeg da, at jeg vil prøve at lave disse. De ser fantastisk gode ud 🙂

    1. Hej Jeanett. Jeg har aldrig prøvet det, men det tænker jeg umiddelbart godt, at du kan 🙂 Jeg ville bruge 2-3 spsk.

      God bagelyst. Lad mig endelig vide, hvordan resultatet bliver.

  3. Hold nu op hvor er de bare gode! Jeg gav dem dobbelt så meget hævetid begge gange, og holdt lidt igen med melet - og de blev perfekte.

    Har aldrig før bagt gulerodsbrud, men de blev så bløde, velsmagende og luftige, så det bliver en fast opskrift fremover 🙂

    1. Det er jeg så glad for at høre! Skønt, at opskriften også er et hit hos dig.

      God ide med længere hævetid og mindre gær - det vil jeg prøve næste gang 🙂

  4. Jeg har lige puttet gulerodsbruddene i ovnen og det tegner allerede godt! Jeg har ladet dem hæve i alt 5 timer. Elsker din blog, hvis jeg leder efter opskrifter på noget jeg kan bage er din blog altid den første jeg åbner 🙂

  5. Hej Cathrine.
    Hvis jeg vil koldhæve dejen, hvor meget gær vil du så tro jeg skal bruge? 🙂
    Og tak for mange lækre opskrifter!
    Hilsen Helene

  6. Hej Cathrine!
    I would love to make this recipe, but unfortunately I don't speak danish.
    Is there any possibility to get this recipe in english?
    Thank in advance,
    Antonia

  7. Hvis du fryser dem ned, efter de er bagt, hvor lang tid bruger du så på optøning og opvarmning i ovn?

    Hvis de skal fryses ned, inden de efterhæver, hvordan skal man mon fryse dem ned så?

    1. Hej Katrine

      Jeg tøer dem op ved stuetemperatur. Det tager vel en times tid. Herefter stænker jeg dem med vand og luner dem ved 180 grader i 5-7 minutter til gennemvarme 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p