Chokoladegranola

Herhjemme nyder vi de langsomme og lange morgener i weekenden. I hverdagen spiser jeg en ret varieret morgenmad, men i weekenden står den næsten altid på friskbagte boller. I sidste weekend havde jeg æltet dej til luftige surdejsboller og lavet chokoladegranola, som vi kunne spise sammen med lidt yoghurt og frisk frugt. Det smagte så godt, at jeg har spist det hver morgen hele ugen.

Granolaen består af grovvalsede havregryn, frø, kerner og nødder. En muesli med nødder og mandler betegner en granola bedst. Og så er det vendt med Valrhonas lækre kakao. Det er min favorit kakao, da den ikke indeholder andet end kakao fra smagsfulde kakaobønner. Hvis du er vild med chokolade, så kan du komme lidt hakket mørk chokolade i, når din muesli er blevet kold. Det har jeg tænkt mig at gøre næste gang. Lidt ekstra morgenmadsforkælelse.

Det skal du bruge:

  • 300 g grovvalsede havregryn
  • 50 g hørfrø
  • 75 g græskarkerner
  • 75 g solsikkekerner
  • 75 g mandler
  • 75 g hasselnødder
  • 6-10 store dadler – skåret i mundrette stykker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 30 g kakao
  • 50 g kokosolie
  • 25 g honning

Sådan laver du en granola med kakao:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Vend alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Smelt kokosolie og honning i en gryde over lav varme. Rør det i granolaen til det er jævnt fordelt. Vend din granola ud på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et stort ovnfast fad. Rist chokoladegranolaen i ca. 20 minutter. Rør i den ca. hvert 5 minut for at undgå at toppen bliver brændt. Afkøl den ristet granola og opbevar den i en lufttæt beholder.

Chokolade_granola_3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 comments on “Chokoladegranola”

  1. Hej Cathrine, har lavet din fermenterede granola fra sødt med surdej - og hele familien elsker den. Bedste granola vi har fået. Og meget mættende for mine småt sultne/spisende unger. Mine unger elsker dog også chokolademüsli - jeg vil derfor lave den med kakao inspireret af denne opskrift. Kan du give et bud på om kakao skal med i de fermenterede havregryn eller alene i de tørre ingredienser? Tak 🙏

    1. Hej Lise

      Det er også bare en dejlig granola, som jeg også selv laver igen og igen. Jeg har faktisk lavet en chokolade version af den. For du kan sagtens lave den til en hjemmelavet chokolademuesli.

      Jeg har faktisk delt opskriften og fremgangsmåde i en reel på Instagram. Følger du mon med der? 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  2. En kommentar til surdejsgranola fra bogen “sødt med surdej”
    Virkelig god granola! Har tidligere ikke kunne lide med nødder i, så jeg hakkede dem inden de kom i blandingen. Det blev virkelig godt!

    Kan dog anbefale at lave halv portion hvis man kun er en person der spiser det. Der er meget granola😄

    Og et spørgsmål.. hvor længe holder den sig ca.?

  3. Er der mulighed for at regne kalorieindholdet ud i denne opskrift? Jeg bruger den hver morgen på min yoghurt, men kunne godt tænke mig at vide hvad det betyder i kalorieregnskabet?

    1. Hej Tenna.
      Hvor er det dejligt at høre, at du bruger opskriften! Tak for det.

      Jeg kan desværre ikke tilbyde at lave en energiberegning. Men du kan relativt nemt selv lave den. Hvis du tager udgangspunkt i hver enkelt råvares næringsdeklaration, så kan du regne derfra.

      De fleste af råvare-mængderne går op i eller ligger tæt på 100 g, som næringsdeklarationerne oplyser energiindholder per.

      Hav en god dag 🙂
      Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT