Chokoladelagkagen til alle chokoladeelskere

Jeg elsker at have fødselsdag. Det giver lyst og mulighed for at skeje lidt ekstra ud, når der skal laves mad og dessert til mine gæster. Jeg udnyttede, at jeg havde inviteret masser af gæster til min fødselsdag i september, og bagte en bombe af en chokoladelagkage. Chokoladelagkagen er en tung og svampet kage, der har en meget konfekt-agtig konsistens. Chokoladefrostingen mellem lagene er med til at give en endnu mere chokoladeintens smag. Jeg pyntede lagkagen af med blåbær, men jordbær, hindbær eller andre lækre frugter vil også klæde den. Hvis du elsker chokolade og en god svampet kage, så er den her chokoladelagkage lige noget for dig.

15-20 personer
Det skal du bruge:

 • 200 g smør
 • 4 æg
 • 5,5 dl sukker
 • 2 dl hvedemel
 • 10 spsk. kakao
 • ½ tsk. vaniljepulver
 • 1 nip salt
 • Chokoladefrosting – find opskriften her

Sådan laver du bundene til chokoladelagkage-bomben:
Opvarm ovnen til 175 grader. Smør tre 18cm springforme med lidt smør, så kagebundene nemt kan slippe formen. Smelt smørret over lav varme og stil det til afkøling, indtil det skal bruges. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en skål. Bland de tørre ingredienser sammen og sigt dem i æggeblandingen. Rør forsigtigt i dejen til den er næsten homogen. Vend til sidst forsigtigt det smeltede smør i. Fordel dejen i springformene og bag chokoladekagebundene i ca. 20 minutter. Kagen skal være lidt blød i midten. Afkøl og nyd.

Tip: Lagkagebundene kan med fordel bages dagen i forvejen. De bliver kun endnu mere konfekt-agtige og svampede i konsistensen af at stå til dagen efter. Opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Chokoladelagkage_11 Chokoladelagkage_15

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 comments on “Chokoladelagkagen til alle chokoladeelskere”

 1. Hej Cathrine,

  Så lykkedes det.
  Jeg ved ikke hvorfor jeg ikke tænkte på det selv! At bage kagen af 2 omgange
  Tusind tak for for hjælpen.

  Mvh
  Uzma
  .

 2. Hej Cathrine,

  Jeg gjorde lige et forsøg på denne lækre chokoladelagkage,
  men det gik ikke helt så godt, øv.
  Kunne du måske guide mig lidt, jeg vil meget gerne gøre et forsøg til.
  Jeg stilte ovnen på 175C varmluft,
  er det bedre at bage kagen uden varmluft?
  Dernæst hældte jeg al dejen i en springform på ca.22 cm i diameter,
  jeg havde tænkt mig at skære den afkølede kage midt over, da jeg kun har en springform.
  Jeg bagte kagen i ca.35 minutter,
  jeg tror det var for kort tid, den var for svampet, og faldt sammen i midten,
  en af siderne var ikke bagt ordentlig endnu.
  Skal den have længere tid når den bliver bagt i en springform?
  Desuden dryppede smeltet smør gennem bunden ned på ovn bunden.
  Ellers fuldte jeg opskriften.
  Jeg håber du kan hjælpe mig, da jeg meget gerne vil have kagen til at lykkes, i morgen.

  Tak på forhånd.
  Med venlig hilsen,
  Uzma

  1. Hej Uzma

   Først og fremmest tak fordi at du bruger min opskrift.
   Øv, at det ikke virkede for dig denne gang, men dejligt, at du har lyst til at give det endnu et forsøg.

   Varmluft er også hvad jeg bruger.
   Kagen "falder" sammen i midten, når den køler, så derfor er der ikke optimalt at skære den over efte bagning. Jeg vil anbefale dig at bage bundene af to omgange. Kom bagepapir i din springform, kom halvdelen af dejen i og bag efter opskkrift. Gentag med den anden halvdel af dejen. Brug en gaffel til at tjekke, om kagen er nok inden, at du tager den ud. Der må gerne hænge en smule dej på gaflen, men det skal gerne være "bagt" og ikke helt flydende.

   Jeg håber, at kagen bliver en succes denne gang!
   Mvh. Cathrine

 3. Hvis man pisker føde med nutella - bliver det vildt lækkert. Især til sådan en kage, til imellem lagen ?

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT