Chokoladefrosting – fløjlsblød, syndig og helt perfekt

Endelig er det lykkedes mig at lave en chokoladefrosting, der lever op til alle mine krav. Tidligere har min yndlingsfrosting været denne her cheesefrosting, men jeg må indrømme, at den har fået en værdig konkurrent nu. Når mine kager skal pyntes med frosting, så er det vigtigt, at frostingen ikke dominerer og overtager kagen, men at den i stedet komplimenterer og klæder kagen. Den her fløjlsbløde frosting lavede jeg til en chokoladebombe af en lagkage, da jeg holdte fødselsdag for venner og familie. Kagen var et hit, og jeg er slet ikke i tvivl om, at denne chokoladefrosting skal leges med og pynte endnu flere kager i fremtiden. For den smager fantastisk!

Det skal du bruge:

 • 30g kakaopulver
 • 175g mørk chokolade (jeg brugte en 72%)
 • 250g flormelis
 • 1 knivspids salt
 • ½ tsk. vaniljepulver
 • 225g blødt smør

Sådan laver du den bedste chokoladefrosting:
Pisk smørret let og luftigt i en røremaskine eller med en håndmikser. Sigt halvdelen af din flormelis og tilsæt til smørret og pisk det til en homogen masse. Smelt chokoladen – den må ikke blive for varm! Tilsæt vaniljepulver og den smeltede chokolade samt sigt kakaoen i og rør til massen er samlet og glat. Kom nu resten af flormelissen i lidt af gangen til chokoladefrostingen har en smørbar og perfekt konsistens.

Frostingen kan bruges med det samme eller dækkes til og opbevares i køleskabet i op til tre dage. Hvis du har haft din chokoladefrosting i køleskabet, så skal den tages ud og temperere inden brug. Rør den glat og blød igen med en ske, inden du bruger den. Du kan evt. tilsætte lidt fløde, hvis du har svært ved at røre den glat og blød igen.

Tip: Denne mængde chokoladefrosting passer til tre lag i en lagkage, hvor der er kage nok til 15 personer. Hvis du skal bruge frostingen til at pynte muffins, cupcakes eller en mindre kage, så kan du med fordel halvere portionen.

Chokoladefrosting_3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments on “Chokoladefrosting – fløjlsblød, syndig og helt perfekt”

 1. Tak for dit svar 🙂
  Ja det har jeg. Men lavede sådan en creme i weekenden med mørk chokolade, men synes simpelthen ikke at det var sødt nok. måske jeg fik brugt for meget chokolade ifht fløde. ?

 2. Hej Stine

  Tak for din besked.
  Jeg ville så gerne svare, men det er cirka 100 år siden, at jeg lavede opskriften på den her chokoladefrosting, så jeg husker det ikke 🙁 Beklager!

  Har du set opskriften på bogstavskagen, hvor der er tre forskellige slags topping?

  Cathrine

 3. Jeg ved ikke om det er et dumt spørgsmål, men jeg er lidt på jagt efter en lækker top til din chokoladetalkage. Vil man kunne sprøjte den her frosting på i stedet for diverse chokoladecremer? Og passer portionen mon så til en bradepande? 🙂

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT