Chokolademoussekugler af sunde råvarer

0

Jeg håber ikke, at det er blasfemi at kalde de her chokoladekugler for chokolademousse. Jeg har en stor kærlighed for rigtig chokolademousse lavet på chokolade, fløde, sukker og æg. Men derfor er jeg ikke for fin til at forsøge mig med lidt sundere varianter, der giver mig samme tilfredsstille på smag og konsistens. Og det gør de her små sunde mundfulde. Avokado, dadler og kakao giver en perfekt blød og let mousse, der smager fantastisk af chokolade. Den sprøde skal af smeltet chokolade gør dem helt perfekte. Jeg er helt vild med dem! De forsvandt på mystisk vis ret hurtigt herhjemme, og det er altid et tegn på, at opskriften har ramt plet. Nyd dem som et sundere alternativ til slik, til at stille den søde tand med eller kom en enkelt i madpakken. Jeg er sikker på, at du bliver populær hos både store og små, hvis de finder sådan en lille lækker mundfuld, når de åbner madkassen.

15-20 stk.
Det skal du bruge:

  • ½ avokado (det er vigtigt, at avokadoen ikke er for moden, da den ellers vil smage for meget i gennem)
  • 10g kokosolie
  • 15g kakao (jeg bruger Valhrona 100 % kakao)
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 5 dadler uden sten (køb dem med sten eller Medjool dadler)
  • Et lille nip salt
  • 50g mørk chokolade

Sådan laver du sunde chokolademousse kugler:
Blend alle ingredienserne undtagen chokoladen til en homogen masse. Smag til. Hvis du ønsker den sødere kan du tilføje lidt akaciehonning. Kom massen i fryseren i minimum 1 time. Massen skal være kold for at kunne trilles til kugler. Tril chokolademassen til kugler. Smelt eller temperere (se her hvordan du temperer mørk chokolade) chokoladen og overtræk chokolademoussekuglerne. Opbevar i køleskabet.

Sund_chokolademousse_5 Sund_chokolademousse_7

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018
Luksus brunsviger
4. oktober 2018
Chokoladekage med rødbeder og chokoladeganache
1. oktober 2018
Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018