Chokolademoussekugler af sunde råvarer

0

Jeg håber ikke, at det er blasfemi at kalde de her chokoladekugler for chokolademousse. Jeg har en stor kærlighed for rigtig chokolademousse lavet på chokolade, fløde, sukker og æg. Men derfor er jeg ikke for fin til at forsøge mig med lidt sundere varianter, der giver mig samme tilfredsstille på smag og konsistens. Og det gør de her små sunde mundfulde. Avokado, dadler og kakao giver en perfekt blød og let mousse, der smager fantastisk af chokolade. Den sprøde skal af smeltet chokolade gør dem helt perfekte. Jeg er helt vild med dem! De forsvandt på mystisk vis ret hurtigt herhjemme, og det er altid et tegn på, at opskriften har ramt plet. Nyd dem som et sundere alternativ til slik, til at stille den søde tand med eller kom en enkelt i madpakken. Jeg er sikker på, at du bliver populær hos både store og små, hvis de finder sådan en lille lækker mundfuld, når de åbner madkassen.

15-20 stk.
Det skal du bruge:

  • ½ avokado (det er vigtigt, at avokadoen ikke er for moden, da den ellers vil smage for meget i gennem)
  • 10g kokosolie
  • 15g kakao (jeg bruger Valhrona 100 % kakao)
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 5 dadler uden sten (køb dem med sten eller Medjool dadler)
  • Et lille nip salt
  • 50g mørk chokolade

Sådan laver du sunde chokolademousse kugler:
Blend alle ingredienserne undtagen chokoladen til en homogen masse. Smag til. Hvis du ønsker den sødere kan du tilføje lidt akaciehonning. Kom massen i fryseren i minimum 1 time. Massen skal være kold for at kunne trilles til kugler. Tril chokolademassen til kugler. Smelt eller temperere (se her hvordan du temperer mørk chokolade) chokoladen og overtræk chokolademoussekuglerne. Opbevar i køleskabet.

Sund_chokolademousse_5 Sund_chokolademousse_7

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Talkage af chokoladekage og hvid chokolademousse
7. februar 2019
Tag med mig på job i en uge
5. februar 2019
Surdejsbrød med ristede løg
25. januar 2019
Luftige, tynde og nemme pitabrød
11. januar 2019
Sprøde kiks med ost og timian
29. december 2018