Smider du nogensinde kage ud? Jeg ved godt, at det er et fjollet spørgsmål, for selvfølgelig smider man aldrig kage ud! Heldigvis når en hjemmebagt kage oftest at blive spist, men hvis den nu ikke gør, så er det altid en god ide at gemme kageresterne i fryseren. Efter et stykke tid og et par kager, så er der nok rester til at lave træstammer. Og det vil man gerne!
Træstammer er en kage, som jeg har spist et utal af. I små syv år arbejdede jeg i en lille forretning. Udover at være en dejlig arbejdsplads, så var der også mange andre goder. For eksempel eftermiddagskagen. Hver eftermiddag blev der hentet kage hos bageren, og 9 ud af 10 gange valgte jeg en træstamme. Lykken var stor, hvis marcipanen var dejlig blød og træstammen fyldt med et gavmildt lag smørcreme. Glem aldrig smørcremen! Udover at sikre, at marcipanen hænger bedre fast på trøffelmassen og gør marcipanen lysere, fordi man ikke kan se den mørke kage i gennem, så smager det altså også bare bedre, når man får en træstamme med smørcreme. Hjemmelavet trøffelmasse, lækker smørcreme og blød marcipan – så bliver den hjemmelavede træstamme ikke bedre!
6 stk.
Det skal du bruge:
Sådan laver du dine egne træstammer:
Lav først trøffelmassen. Lad trøffelmassen hvile i køleskabet, mens du forbereder smørcreme og marcipan. Rør/pisk smør, 60g flormelis og vanilje sammen til en lys og let smørcreme. Ælt marcipan og 35g flormelis sammen. Rul trøffelmassen til den måler ca. 30-35cm. Drys lidt flormelis på bordet og rul marcipanen ud til et rektangel på ca. 35-40cm. Smør trøffelmassen ind i smørcreme og placer oven på marcipanen. Rul marcipanen om trøffelmassen og skær den herefter ud i 6 træstammer. Temperere* eller smelt chokoladen og dyp hver ende af træstammen i chokoladen.
*Tip: Sådan tempererer du mørk chokolade: varm chokoladen op til 45 grader. Køl 2/3 af chokoladen ned til 27 grader. Bland med den resterende chokolade. Chokoladen er nu tempereret.
Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.
Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.
[…] Hjemme hos mig er romkugler jo på sin vis også en kage lavet af kagerester. Men gode kagerester! Jeg bager virkelig meget til bloggen, og jeg bager hellere endnu en portion for at være helt sikker på, at opskriften er perfekt og målene er angivet rigtigt. Derfor kan jeg også ende ud med ret store mængder kage herhjemme. Jeg forsøger at afsætte en stor del af kageoverskuddet til naboer, familier, venner og Ellinors dagplejer, men meget kage kommer også i fryseren. Netop for at jeg kan lave romkulger. Det er sådan en nem kage, der er rar at have liggende i fryseren, da de er nemme at tage op, smager mindst lige så godt efter frys, og så kan de også hurtigt omdannes til et hjemmelavet studenterbrød eller hjemmelavet træstamme. […]
[…] til små, mundrette bountykugler. Smelt eller tempererer den mørke chokolade – du kan læse her, hvordan du temperer mørk chokolade, og dyp dadelkuglerne i chokoladen. Drys med kokosmel og opbevar dadelkuglerne i fryseren eller […]
[…] for at kunne trilles til kugler. Tril chokolademassen til kugler. Smelt eller temperere (se her hvordan du temperer mørk chokolade) chokoladen og overtræk chokolademoussekuglerne. Opbevar i […]