Cookie dough dadelkugler

Misforstå mig nu ikke. Der er jo (næsten) intet, der smager lige så godt som cookie dough. Jeg finder det decideret umuligt at bage cookies uden, at smage (lidt for mange gange) på dejen. Men hvis du nu, ligesom jeg, har erkendt, at man ikke kan spise cookie dough som en lille eftermiddagssnack, så er de her dadelkugler altså et rigtig godt alternativ. Dadelkuglerne har samme bløde og seje konsistens som cookie dough, og så er kombinationen af søde dadler, mandelsmør og kakaonibs altså ret så lækker. Jeg forsøger at holde mig på afstand af køleskabet, når jeg har lavet sådan en portion dadelkugler her, for ellers forsvinder de lidt for hurtigt…

15-20 stk.
Det skal du bruge:

  • 50 g cashewnødder
  • 50 g mandler
  • 50 g havregryn
  • 5-7 medjool dadler
  • 1 spsk. mandelsmør (kan erstattes af peanutbutter)
  • 1 spsk. varm vand
  • 1-2 spsk. kakaonibs (kan udelades eller erstattes af chokolade)
  • ¼ tsk. salt

Sådan laver du lækre og bløde dadelkugler:
Fjern stenene fra dadlerne og skær dem i mindre stykker. Kom alle ingredienserne undtaget kakaonibs i en blender eller minihakker. Blend det sammen til en homogen masse. Kom kakaonibsene i og rør dem i ind dadelkugledejen. Form dejen til små kugler på ca. 10 gram. Opbevar dadelkugler i køleskabet eller fryseren.

Tip: Hvis du vil gøre dadelkuglerne endnu mere uimodståelige og konfektagtige, så dyb dem i smeltet chokolade. Så får du endnu sværere ved at holde fingrene fra dem – jeg siger det bare.

Cookiedough_dadelkugler_7Cookiedough_dadelkugler_4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One comment on “Cookie dough dadelkugler”

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT