Cookies med espresso og chokolade

Jeg har købt mig en kaffekværn. I jagten på en endnu bedre, hjemmebrygget kop kaffe fandt jeg ud af, at jeg ikke kunne leve uden en kaffekværn. Nu kan min espresso brygges på friskkværnet kaffebønner, og det gør altså en markant forskel på smagen. Så nu står den her kaffekværn og pynter i mit køkken, og jeg er så glad for den! Det er også dens skyld, at jeg nu drikker (lidt) mere kaffe, end jeg gjorde tidligere. Faktisk er jeg blevet så små afhængig, at jeg lige nu eksperimenterer med flere opskrifter, hvor kaffe spiller en større eller mindre rolle. De her chocolate chip cookies er den første kaffe-opskrift, som I får. Hvorfor ikke starte med det bedste? Cookies med en sprød kant, chewy midte og så smager de mildt af espresso, sød mælkechokolade og salt. Rugmelet giver dem endnu mere smag og tekstur. Siden jeg delte opskriften på de her chokoladecookies med rugmel, så har rugmel været en fast del af mine cookie opskrifter – det klæder dem virkeligt. Jeg har meget svært ved at holde mig fra de sprøde, chewy cookies med perfekt smag af espresso, chokolade og salt…

10 store cookies
Det skal du bruge:

 • 1 espresso
 • 100 g blødt smør
 • 120 g rørsukker
 • 50 g brun farin
 • ½ tsk. vaniljepulver
 • 1 æg
 • 150 g hvedemel
 • 50 g fuldkorns rugmel
 • 5 g bagepulver
 • 1 g salt
 • 75 g mælkechokolade (jeg brugte den her fantastiske Valhrona 39%)

Sådan bager du cookies med espresso og mælkechokolade:
Lav en espresso. Stil den til side, så den kan køle. Kom smør, sukker og vanilje i en skål og pisk det godt og længe ved medium hastighed i 5 minutter. Det skal være lyst og luftigt. Kom ægget i og pisk yderligere 3 minutter til dejen igen er homogen, lys og luftig. Rør mel og bagepulver sammen og sigt det ned i dejen. Tilsæt kaffe og chokolade og rør det sammen i helt kort tid til netop fordelt.

Del dejen i portioner af 60 g og tril dem til kugler. Hvis du har tid til det, så lad cookiedejen hvile i køleskabet i mindst 1 time – meget gerne natten over, så de kan få lov til at udvikle smag. Bag dine cookies ved 170 grader over/under varme i ca. 12-14 minutter til de har en letsprød kant. Lad cookiesene hvile på bagepladen i 5 minutter før, at de føres over på en bagerist for at afkøle. Opbevar i en lufttæt beholder.

Tip: Min kaffekværn er lige nu på udsalg. Den er perfekt, hvis du selv eller én du kender, gerne vil brygge en endnu bedre kop kaffe. Jeg bruger min til at kværne bønner til både espresso, filter og stempelkande.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

cookie_espresso_chokolade_4cookie_espresso_chokolade_1

2 comments on “Cookies med espresso og chokolade”

  1. Det kan jeg sørme godt forstå, at du er! Det havde vist listet sig ud af opskriften. Nu er det tilføjet.

   Jeg håber, at dine cookies blev gode 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p