Crunchy dadelkugler med peanutbutter og pif-paf-puf

2

Små, søde, salte og syndigt-lækre mundfulde. Jeg har svært ved at lade dem være. Jeg har fået en ny favorit dadelkugle. Først kunne jeg ikke få nok af de sunde chokolademoussekugler, så var det cookie dough-kuglerne, der hittede (det gør de stadig), og nu er det altså de her bløde og knasende dadelkugler med peanutbutter, der lokker med mig. Da min kæreste smagte dem, sagde han, at de smagte ligesom en Lion Bar. Om det er rigtigt, skal jeg ikke kunne sige, for sådan én har jeg aldrig smagt. Men jeg tror på ham. Så hvis du er vild med Lion Bar eller bare godt kan lidt en sød, sundere mundfuld, der både er blød og knasende, så lover jeg dig, at de her dadelkugler lige er noget for dig. De smager fantastiske!

Ca. 20 stk.
Det skal du bruge:

  • 150 g dadler
  • 2-3 spsk. kogende vand
  • 1-1,5 spsk. peanutbutter
  • ½ tsk. salt
  • 10-15 g Rice Krispies (poppede ris)
  • 60 g mørk chokolade

Sådan laver du bløde og knasende dadelkugler:
Kom dadler, vand, peanutbutter og salt i en blender og blend til massen er homogen. Kom mere vand i, hvis massen er alt for fast. Rør Rice Krispies (Pif Paf Puf kender jeg dem som – er jeg den eneste?) i. Stil dadelkuglemassen på køl i en halv times tid, så den er nemmere at rulle til kugler og form det herefter til ca. 20 små kugler. Hak chokoladen fint. Smelt 40 g af chokoladen over vandbad. Hæld den smeltet chokolade over resten af chokoladen og rør rundt til det hele er smeltet. Vend dadelkuglerne i chokoladen og lad dem tørre på et stykke bagepapir. Opbevar dadelkuglerne i en lufttæt beholder. Jeg synes, at de smager bedst, hvis du spiser dem direkte fra fryseren.

dadelkugler_pifpafpuf_5dadelkugler_pifpafpuf_1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Maria

    Ved du hvor mange kcal der er i en sådan en? 🤔🙄 Jeg er gået på kur og er startet med at tælle kalorier🙊 De ser rigtig lækre ud😍

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018