Crunchy dadelkugler med peanutbutter og pif-paf-puf

2

Små, søde, salte og syndigt-lækre mundfulde. Jeg har svært ved at lade dem være. Jeg har fået en ny favorit dadelkugle. Først kunne jeg ikke få nok af de sunde chokolademoussekugler, så var det cookie dough-kuglerne, der hittede (det gør de stadig), og nu er det altså de her bløde og knasende dadelkugler med peanutbutter, der lokker med mig. Da min kæreste smagte dem, sagde han, at de smagte ligesom en Lion Bar. Om det er rigtigt, skal jeg ikke kunne sige, for sådan én har jeg aldrig smagt. Men jeg tror på ham. Så hvis du er vild med Lion Bar eller bare godt kan lidt en sød, sundere mundfuld, der både er blød og knasende, så lover jeg dig, at de her dadelkugler lige er noget for dig. De smager fantastiske!

Ca. 20 stk.
Det skal du bruge:

  • 150 g dadler
  • 2-3 spsk. kogende vand
  • 1-1,5 spsk. peanutbutter
  • ½ tsk. salt
  • 10-15 g Rice Krispies (poppede ris)
  • 60 g mørk chokolade

Sådan laver du bløde og knasende dadelkugler:
Kom dadler, vand, peanutbutter og salt i en blender og blend til massen er homogen. Kom mere vand i, hvis massen er alt for fast. Rør Rice Krispies (Pif Paf Puf kender jeg dem som – er jeg den eneste?) i. Stil dadelkuglemassen på køl i en halv times tid, så den er nemmere at rulle til kugler og form det herefter til ca. 20 små kugler. Hak chokoladen fint. Smelt 40 g af chokoladen over vandbad. Hæld den smeltet chokolade over resten af chokoladen og rør rundt til det hele er smeltet. Vend dadelkuglerne i chokoladen og lad dem tørre på et stykke bagepapir. Opbevar dadelkuglerne i en lufttæt beholder. Jeg synes, at de smager bedst, hvis du spiser dem direkte fra fryseren.

dadelkugler_pifpafpuf_5dadelkugler_pifpafpuf_1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Maria

    Ved du hvor mange kcal der er i en sådan en? 🤔🙄 Jeg er gået på kur og er startet med at tælle kalorier🙊 De ser rigtig lækre ud😍

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

INSTAGRAM

SENESTE

Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018