Derfor spiser Ellinor selv – Forebyg kræsenhed

0

Min mormor spørger gerne nysgerrigt, kritisk og undrende om, hvorfor det egentligt er, at Ellinor spiser selv. Mit svar er altid, at jeg gerne vil forsøge at give Ellinor et trygt og positivt forhold til mad og forebygge kræsenhed.

Om det virker, ved jeg ikke. Lige nu gør det. Langt over forventning, faktisk. Ellinor er 14 måneder, og det ville være helt normalt, hvis hun var begyndt at udvikle en skepsis over for mad. Det er endnu ikke sket.

Ellinor spiser stadig alt, hvad vi serverer for hende. Oliven, knoldselleri, blåmuslinger, broccoli – alt bliver spist med velbehag.

Ved at lade Ellinor spise selv, håber jeg, at vi kan give hende en tryghed, ro og erfaring med mad, der gør, at hun vil nyde vores måltider. Både nu, men også i fremtiden.

At give Ellinor et nysgerrigt forhold til mad og måltider og forebygge kræsenhed er den overordnede årsag til, at vi lader hende spise selv. Det er der også mange andre grunde til og fordele ved. Én af dem er, at hun bevarer en naturlig sult- og mæthedsfornemmelse, som jeg skrev om i sidste uge.

Jeg er spændt på, om alt min faglige viden og kompetencer inden for børn, spisevaner og kræsenhed bliver omsat til praktiske resultater. Indtil videre tør jeg godt tro, håbe og gøre en indsats for det. Det går helt fantastisk, og jeg er ikke i tvivl om, at vi gør det helt rigtige – både for Ellinor, men også for os som familie.

Vi fortsætter med at lade hende spise selv, og håber på, at det giver hende den tryghed og kærlighed til mad, som vi ønsker.

Om Ellinor bliver kræsen eller ej – det må tiden vise. Jeg holder jer opdateret.

På min Instagram-profil Ellinors Madeventyr har jeg taget et billede hver aften, når Ellinor har fået serveret sin aftensmad. Her kan du se, hvad Ellinor får at spise og måske få inspiration til, hvad du kan servere for dit barn.

ellinor_forebygkraesenhed_1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018