Drømmekage - svampet, aromatisk og forkælet med marcipan

Når man stikker næsen ned i opskriften på en klassiker, så skal man være forsigtig. Men jeg tør godt! At forkæle vores allesammens drømmekage med endnu mere smag. Det synes jeg nemlig ofte, at drømmekagen mangler - smag, dybde og lidt aromatiske noter. En helt klassisk drømmekage kan være en smule flad i smagen, hvis du spørger mig - i særdeleshed, hvis den er lavet på kedelige råvarer (oh gru!).

Men ikke her! Her får du opskriften på en drømmekage, der smager af noget, og som er forkælet med de allerbedste råvarer. Fordi de løfter den simple kage til helt nye højder. En supersvampet sandkage med marcipan og vanilje. Toppet med dybt karamelliseret kokostopping med et hint af kardemommefrø. Ja! Det er så lækkert. Kardemommefrøene fremhæver den karamelliserede og aromatiske smag, som kokostoppingen har. Snyd dig ikke for den oplevelse!

Notér dig så også lige den 60/40 ratio af kage og topping. Helt perfekt!

Det skal du bruge:

Kagen

  • 150 g stuetempereret smør
  • ½ vaniljestang
  • 130 g rørsukker
  • 75 g marcipan, revet
  • 3 æg
  • 130 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 6 g bagepulver (ca. 2 tsk.)
  • 2 spsk. mælk

Kokostopping

Derudover

  • Bageform på ca. 1,75 liter - jeg bruger denne form - KLIK HER (reklamelink)

Sådan gør du:
Tag smør og æg ud fra køleskabet og lad det temperere i 15 minutter. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Pres vaniljekornene sammen med 1 tsk. sukker.

Tænd ovnen på 180 grader over/undervarme. Kom smør, sukker, vaniljesukker og marcipan i en skål og rør det sammen i ca. 5 minutter indtil det er lyst og luftigt. Det gøres bedst og nemmest i en røremaskine med en gummibelagt K-spade - alternativt kan du bruge en håndmixer.

Kom æggene i ét ad gangen og rør kun ved laveste hastighed - der skal ikke piskes luft ind i æggene. Dejen vil skille. Det er helt OK. Rør hvedemel, salt og bagepulver sammen. Kom nu melet i skiftevis med mælken. Først 3. spsk. mel og derefter 1 spsk. mælk. Rør forsigtigt mellem hver. Fortsæt til alt melet og mælken er i dejen. Kom bagepapir i en form og fordel dejen. Bag kagen i ca. 20 minutter til den er let gylden næsten har sat sig. Er den for flydende, så bag den lidt længere - ellers vil din topping flyde ned i kagen.

Mens kagen bager forberedes kokostoppingen. Kom smør og kardemomme i en gryde og smelt det ved lav varme. Sluk for varmen og kom de resterende ingredienser i. Når kagen er klar, så fordeles det ovenpå kagen og drømmekagen bages i yderligere 10 minutter. Afkøl drømmekagen og nyd.

Tip: Kagen opbevares bedst i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Den er god og svampet i flere dage.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

26 comments on “Drømmekage - svampet, aromatisk og forkælet med marcipan”

  1. Hej Cathrine, jeg ønsker at bage kagen i en 25 x 35 cm form (ligesom din klassiske kanelkage med kaffeglasur). Kan jeg blot gøre det eller skal opskriften ganges op? 🙂

  2. Hej Cathrine
    Kan man mon bage selve kagen i forvejen og fryse den, så det blot er kokostopping der skal laves på dagen, den skal spises? 🙂

    Vh Sigrid

  3. Er det mulig å skalere denne kage så den fyller en stor (normal) bradepande? Skal man så doble den? Triple?

  4. Har jeg mon gjort noget forkert? Synes det virkede som om, at der var alt for meget kokosmel og topping blev ret tør ved mig? 🙈

  5. Jeg er vild med din drømmekage. Den er nu bagt flere gange. Den er så svampet og lækker. Nem og hurtig at bage.

  6. Hej 🙂 hvis man ikke har en brødform, hvad størrelse springform kan man så bruge? 🙂

  7. Hen Cathrine

    Er i fuld gang med den lækre opskrift og er spændt på resultatet.

    Kan det virkelig passe, at der skal 50 gram mælk i topping og 2 spsk mælk i dejen? Vil umiddelbart tror forholdet var omvendt også i forhold til beskrivelsen i opskriften.

    Kh
    Line

    1. Hej Louise

      Netop - drømmekagen er svampet og lækker. Jeg er helt vild med den. Dejligt, at den også var et hit hos dig 🙂

      Tusind tak. Jeg har opdateret linket.

      God bagelyst,
      Cathrine

  8. Hej Cathrine
    Hvis man nu skal bage den i en bradepande, hvor stor en form vil du så cirka bruge?
    Kh Vivi

  9. Velbekomme! 🙂

    Den bragte meget lykke på min mands arbejde.. Det var en perfekt ratio på topping og kage 🙂

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT