Drømmekage - svampet, aromatisk og forkælet med marcipan

Når man stikker næsen ned i opskriften på en klassiker, så skal man være forsigtig. Men jeg tør godt! At forkæle vores allesammens drømmekage med endnu mere smag. Det synes jeg nemlig ofte, at drømmekagen mangler - smag, dybde og lidt aromatiske noter. En helt klassisk drømmekage kan være en smule flad i smagen, hvis du spørger mig - i særdeleshed, hvis den er lavet på kedelige råvarer (oh gru!).

Men ikke her! Her får du opskriften på en drømmekage, der smager af noget, og som er forkælet med de allerbedste råvarer. Fordi de løfter den simple kage til helt nye højder. En supersvampet sandkage med marcipan og vanilje. Toppet med dybt karamelliseret kokostopping med et hint af kardemommefrø. Ja! Det er så lækkert. Kardemommefrøene fremhæver den karamelliserede og aromatiske smag, som kokostoppingen har. Snyd dig ikke for den oplevelse!

Notér dig så også lige den 60/40 ratio af kage og topping. Helt perfekt!

Det skal du bruge:

Kagen

  • 150 g stuetempereret smør
  • ½ vaniljestang
  • 130 g rørsukker
  • 75 g marcipan, revet
  • 3 æg
  • 130 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 6 g bagepulver (ca. 2 tsk.)
  • 2 spsk. mælk

Kokostopping

Derudover

Sådan gør du:
Tag smør og æg ud fra køleskabet og lad det temperere i 15 minutter. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Pres vaniljekornene sammen med 1 tsk. sukker.

Tænd ovnen på 180 grader over/undervarme. Kom smør, sukker, vaniljesukker og marcipan i en skål og rør det sammen i ca. 5 minutter indtil det er lyst og luftigt. Det gøres bedst og nemmest i en røremaskine med en gummibelagt K-spade - alternativt kan du bruge en håndmixer.

Kom æggene i ét ad gangen og rør kun ved laveste hastighed - der skal ikke piskes luft ind i æggene. Dejen vil skille. Det er helt OK. Rør hvedemel, salt og bagepulver sammen. Kom nu melet i skiftevis med mælken. Først 3. spsk. mel og derefter 1 spsk. mælk. Rør forsigtigt mellem hver. Fortsæt til alt melet og mælken er i dejen. Kom bagepapir i en form og fordel dejen. Bag kagen i ca. 20 minutter til den er let gylden næsten har sat sig. Er den for flydende, så bag den lidt længere - ellers vil din topping flyde ned i kagen.

Mens kagen bager forberedes kokostoppingen. Kom smør og kardemomme i en gryde og smelt det ved lav varme. Sluk for varmen og kom de resterende ingredienser i. Når kagen er klar, så fordeles det ovenpå kagen og drømmekagen bages i yderligere 10 minutter. Afkøl drømmekagen og nyd.

Tip: Kagen opbevares bedst i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Den er god og svampet i flere dage.2 comments on “Drømmekage - svampet, aromatisk og forkælet med marcipan”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT