Den du ved nok - luftig chokoladekage med kakao-kokos topping

Kagen, du med garanti kender. Sådan har jeg det, når jeg hiver alle de klassiske bradepandekager frem. Chokoladekagen, kanelkagen, drømmekagen... Og så den her. "Den, du ved nok-kagen". Du ved - den der chokoladekage med kokos på toppen. Bare med kakao.

For det er lige præcis, hvad den er. En luftig, lækker og saftig chokoladekage er bunden. Vi taler ikke om den slags tørre bradepande chokoladekager. Her får du fuld valuta på en overordentligt god chokoladekage. Stol på mig! Du bliver næsten lykkelig, når du oplever, hvor god bunden i denne kage er. En chokoladekage lige efter mit (kage)hjerte. Toppet med en syndig kokos-kakao topping, der ikke mangler noget. Kaffen og kakaoen giver det perfekte modspil til den smørrige og søde kokostopping.

Bag den! Bare prøv at bage den... Jeg lover dig, at du bliver mindst lige så begejstret, som jeg er, over denne her nemme, men afsindigt gode, bradepandekage.

16 personer
Det skal du bruge

  • 250 g smør
  • 50 g mørk chokolade - jeg bruger denne Callebaut chokolade (reklamelink)
  • 210 g hvedemel
  • 55 g kakaopulver - jeg bruger denne Callebaut kakao (reklamelink)
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. natron
  • 335 g sukker - jeg bruger rørsukker, men brug det, du har
  • 2 spsk. kaffe
  • 250 g kærnemælk
  • 3 æg, stuetempererede

Kakao-kokos topping

  • 150 g smør
  • 50 g kaffe
  • 30 g kakaopulver - jeg bruger denne Callebaut kakao (reklamelink)
  • 200 g flormelis
  • 150 g kokosmel

Derudover: 1 stk. bradepande ca. 25 x 35 cm - jeg bruger denne bradepande (reklamelink)

Sådan gør du:
Kom smør og chokolade i en skål og smelt det over vandbad. Tag det af varmen og lad det stå til let lunt - gerne stuetempereret.

Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Krøl et stykke bagepapir, fold det ud og læg det i din bradepande. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.

Rør sukker og kaffe i smør/chokoladeblandingen. Kom kærnemælk i og rør sammen. Tilsæt æggene og rør det ud. Sigt de tørre ingredienser i og rør til dejen er homogen. Kom dejen i bradepanden og bag den i cirka 25 minutter. Hold øje med den og stik i den - du skal kunne stikke i midten af kagen og kun få fugtige kagekrumme med op. Så er kagen næsten færdigbagt og er klar til toppingen.

Mens kagen bager, så forberedes kokosglasuren. Kom smør i en gryde og lad det smelte. Tilsæt alle de resterende ingredienser og rør til glasuren er homogen og smeltet. Når kagen er meget tæt på færdigbagt, så fordeles kokos-kakao toppingen henover. Stil kagen tilbage i ovnen og bag den yderligere 5 minutter. Tag kagen ud og lad den køle af.

Når du ikke at få spist alt kagen den første dag, så skal Den Du Ved Nok kagen opbevares ved stuetemperatur i en lufftæt beholder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

13 comments on “Den du ved nok - luftig chokoladekage med kakao-kokos topping”

  1. Kan den mon laves med havregryn i stedet for kokos i toppoint? Min mand og søn er total hysteriske, hvis der er kokos i kager🙈🙄

  2. Har lige bagt kagen - og den smager lige som den skal. Der har sneget sig en lille slåfejl ind i opskriften - der står 0,5 g tsk natron - jeg tænker der lige er et enkelt g, der skal slettes. Tak for altid gode opskrifter - har også Bagværk som altid er den jeg tager frem, når der skal bages kage.

  3. Jeg havde ikke lige kærnemælk, men A38 (0,5%) - som også er ret flydende. Ved du hvad forskellen er på at bruge kærnemælk og så andre syrnede produkter?

    Derudover er jeg bare nysgerrig i forhold til hvordan du laver opskrifter som skal have som her 2 spsk kaffe i. Jeg vil tro at man slet ikke kan smage om der er kaffe i eller ej (nu ser jeg lige bort fra at der også er kaffe i toppingen). Kan du smage forskel?

    1. Hej igen Trins 😉

      Så længe du bruger et surmælksprodukt, der har den rette konsistens - så er det fint. Syren er vigtig for hævningen og luftigheden i kagen. Det arbejder sammen med natron. Det samme gælder kaffen. Derudover fremhæver kaffen chokoladesmagen. Så du kan ikke smage kaffen, men den har en betydningen for kagens smag, luftighed og hævning.

      God bagelyst,
      Cathrine

  4. Jeg har før lavet Den-du-ved-nok, ved at bruge opskriften til bunden, af din tal-kage. Det kan også sagtens anbefales. Tak for altid lækre opskrifter. 😊

  5. Hej. Jeg er meget nysgerrig på valget af kakao. Har du afprøvet flere forskellige slags og gør det en forskel med den lidt dyrere udgave, som du bruger eller?:-)

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT