Fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme

Jeg har lidt svært ved at afvige fra min mormors opskrift på hjemmebagte fastelavnsboller. De er altså bare fantastiske! Men da jeg allerede har bagt dem et par gange i år, så fik jeg lyst til at eksperimentere med en fastelavnsbolledej, der lidt nemmere kan holde på en større mængde fyld. Wienerbrødsdejen, som min mormor bruger til sine fastelavnsboller er ret porøs, og jeg har bedst succes med kun at komme vaniljecreme i dem.

Derfor skulle de indeholde forskellige slags fyld, da jeg bagte de her supergode og nemme fastelavnsboller. Gærdejen er lidt mere fast, og den kan nemt klare masser af god fyld. Derfor indeholder de her hjemmebagte fastelavnsboller både vaniljecreme, remonce og nougat. Og en generøse klat glasur ej at forglemme. Og de smagte altså så skønt. Fadet blev hurtigt tømt, og jeg glæder mig allerede til at bage dem flere gange i februar.

12 stk.
Det skal du bruge:
Dej:

 • 35 g gær
 • 150 g blødt smør
 • 150 g mælk
 • 3 spsk. sukker
 • 1 tsk. stødt kardemomme
 • 1 knivspids salt
 • 2 æg
 • 450 g hvedemel

Vaniljecreme:

 • 2 æg
 • 3 spsk. sukker
 • 1 spsk. maizena
 • 2,5 dl mælk (jeg brugte sødmælk)
 • ½ vaniljestang

Remonce:

 • 100 g sukker
 • 100 g marcipan
 • 100 g blødt smør

Derudover:

Sådan bager du fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce:
Vaniljecreme:
Vaniljecremen koges først, så den kan nå at køle. Del vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud. Bland kornene med lidt sukker for at skille vaniljekornene ad. Rør æg, sukker, maizena og vanilje sammen i en gryde. Kom mælken og den tomme vaniljestang i. Varm blandingen op under middelvarme, mens du pisker let. Når cremen koger skal den koges ca. 1-2 minutter, mens du stadig rører, så cremen ikke klumper. Kom cremen i en skål, dæk den med husholdningsfilm direkte ovenpå cremen, så den ikke danner hinde. Lad cremen køle i køleskabet, mens du laver dejen

Dejen:
Lun mælken en i en gryde til den er lillefinger-varm. Tag gryden af varmen og kom smørret i og lad det smelte. Hæld smør og mælkeblandingen i en skål. Kom gær i og rør rundt så gæren opløses. Kom æggene i blandingen og rør dem ud. Bland hvedemel, kardemomme, salt og sukker sammen og ælt dejen godt til den er glat og skinnende og ikke hænger ved bordet.

Kom en pose eller husholdningsfilm over dejen. Kom et viskestykke over og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 45 minutter.

Remonce:
Ælt marcipan og sukker sammen. Smuldre det ned i en skål og kom det bløde smør. Pisk det kort og hurtigt sammen. Det må ikke piskes for meget, da det så nemmere løber ud af fastelavnsbollen.

Samle og forme fastelavnsboller:
Vend dejen ud på et let meldrysset bord og rul den ud til den er ca. ½ cm tyk. Skær dejen i firkanter på ca. 10 x 10 cm. Kom en tynd skive nougat på hver firkant efterfulgt af en spsk. remonce og en spsk. vaniljecreme. Fold hvert hjørne ind over fyldet og tryk dejen godt sammen hele vejen rundt, så der ikke er nogle åbne sprækker, hvor fyldet kan løbe ud. Kom fastelavnsbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad fastelavnsbollerne efterhæve under et stykke husholdningsfilm og viskestykke i 40 minutter, mens ovnen varmes op til 175 grader varmluft. Pisk et æg sammen og pensel fastelavnsbollerne, når de har efterhævet. Bag de hjemmelavede fastelavnsboller i 15-20 minutter til de er gyldne.

Lad fastelavnsbollerne køle af på en rist og smør dem med en tyk glasur, hakkede pistacienødder og frysetørrede hindbær.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Fastelavnsboller_red2

12 comments on “Fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme”

 1. Uh, de er lige kommet ud af ovnen herhjemme.
  Der blev ca dobbelt så mange som 12 ;p Men de dufter himmelsk!

  KH

 2. Jeg har nogle i ovnen lige nu. Hvordan skal de mon opbevares? Umiddelbart har jeg lyst til at lade dem stå på køkkenbordet i en beholder, så de ikke udtørrer i køleskabet. Men er det nu den bedste måde at gøre det på?

 3. Glæder mig til at skulle igang med dem 🥰 Hvordan kan det være du bruger varmluft? Synes jeg har hørt at det tørre bagværket ud?

  1. Hej Karina
   Det gør jeg også!
   Jeg elsker fastelavnsboller 🙂

   Jeg bruger varmluft fordi, at det giver en højere varme end almindelig ovn.
   Du kan også bage dem på 220 grader over/under varme 🙂

   Rigtig god bagelyst,
   Cathrine

 4. Hej Cathrine.
  Tak for mange super lækre opskrifter 🙂
  Tror du man man lave fastelavnsbollene om aftenen, stille på køl og så bage dem om morgenen?

  1. Hej Helene

   Så vil jeg hellere anbefale dig at fryse dem 🙂 Når de har efterhævet, så kan du fryse dem ned. Lad dem tø op i en lille halv times tid ved stuetemperatur, mens ovnen varmes op.

   Bag dem - måske lidt længere tid end angivet her i opskriften, da de lige skal tø helt op i ovnen. Så er de helt friskbagte til servering 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p