Flødeboller fyldte med jordbær og chokoladefrosting

0

Da jeg bagte den her lækre chokoladekage med chokoladefrosting, havde jeg en lille portion frosting tilbage. Det skulle absolut ikke få til spilde! I mit køleskab kunne jeg finde marcipan, æg, jordbær og chokolade. Og så havde de her flødeboller næsten skabt sig selv. En overdådig og ret så uimodståelig flødebolle, kan den vist godt beskrives som. Den skønneste, sommerlige flødebolle.

6 stk.
Det skal du bruge:

  • 6 skiver marcipan på ca. 3-5 mm
  • 6 jordbær
  • ¼ portion af den her chokoladefrosting
  • 150 g mørk chokolade
  • 25 g pistacienødder, finthakket

Skum:

  • 80 g sukker
  • 40 g glukosesirup
  • 30 g vand
  • 2 æggehvider, ca. 50-60 g
  • 1 spsk. sukker

Sådan laver du flødeboller med chokoladefrosting-fyldte jordbær:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom marcipanbundene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 8-10 minutter til de er gyldne i kanten. Lad dem afkøle på en rist. Udhul jordbærrene og fyld dem med chokoladefrosting.

Nu laves skummet. Kom æggehviderne og 1 spsk. sukker i en skål og pisk det stift.

Kom sukker, glukosesirup og vand i en gryde. Bring det i kog og lad det koge til det er 117 grader varmt – hold godt øje med det.

Hæld nu den varme sukkermasse ned i æggehviderne forsigtigt og i en tynd stråle, mens du stadig pisker. Sørg for, at sukkerlagen ikke ender alt for meget på kanten af skålen. Pisk indtil skummet er fast og sejt, og du kan trække tråde med piskeren. Kom skummet i en sprøjtepose.

Læg et jordbær på midten af hver marcipanbund. Sprøjt flødebolleskummet på, så jordbærret dækkes, og flødebollen får din ønsket form. Lad flødebollerne stå og tørre i 30-60 minutter ved stuetemperatur inden, at du overtrækker dem med chokolade.

Temperere chokoladen ved at hakke alt chokoladen fint. Kom 2/3 af chokoladen i en skål og smelt den over vandbad. Når chokoladen netop er smeltet (den må ikke blive over 33 grader), så hældes den over den sidste 1/3 chokolade. Rør i midten af chokoladen til det hele er smeltet. Hæld chokoladen over hver flødebolle og drys med finthakket pistacienødder.

 

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

INSTAGRAM

SENESTE

Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018