Svampet chokoladekage med den bedste chokoladefrosting

10

En supernem chokoladekage, der er så svampet og lækker. Toppet med den bedste og mest cremet chokoladefrosting. Hvad mere kan man ønske sig? Det her er en helt klassisk chokoladekage, som bliver helt uimodståelig, når den toppes med en god, chokoladerig frosting. Jeg bager kagen i en relativt lille kageform, da kagen bestemt ligger op til at blive serveret i mindre stykker. Meget gerne sammen med en god kop kaffe. En nem chokoladekage, som vil blive elsket af både børn og voksne.

Hvis du ikke er vild med frosting (men hvem er ikke det?), så smager kagen også dejligt toppet med en god glasur. Så rammer du faktisk en helt klassisk “klassens-time kage”, som jeg også synes kan noget helt særligt engang imellem.

6-10 personer
Det skal du bruge:
Chokoladekage

Frosting

  • 75 g stuetempereret smør
  • 100 g mørk chokolade – jeg bruger den her fra Callebaut
  • 3 spsk. flormelis
  • 1-2 tsk. kakaopulver

Sådan bager du en nem chokoladekage med chokoladefrosting:
Tænd ovnen på 190 grader over/under varme. Smelt smørret forsigtigt og lad det stå og køle indtil, at det skal bruges.

Rør mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt sammen i en skål. I en anden skål piskes ægget med en håndmixer. Kom sukkeret i lidt af gangen, mens ægget piskes. Pisk æg og sukker til det er luftigt og lyst. Det tager ca. 3-5 minutter. Rør sukker og æg ned fra siden af skålen undervejs.

Rør den smeltet smør i dejen. Rør herefter creme fraichen i. Tilsæt de tørre ingredienser og fold det forsigtigt ind i dejen. Kom dejen i en bageform på 15 x 15 cm (jeg bruger den her bageform) eller en lille springform. Bag chokoladekagen i 25-30 minutter. Tjek om kagen er bagt færdig ved at stikke i midten af kagen. Lad kagen afkøle i formen i 15-10 minutter før, at den kommes på en bagerist.

Frosting:
Smelt chokoladen over vandbad. Tag den af varmen og lad den stå ved stuetemperatur indtil, at den skal bruges. Kom den bløde smør og flormelis i en skål og pisk det lyst og luftigt. Pisk den smeltede chokolade og kakaopulver i frostingen. Smag til og juster sødme og chokoladesmagen med flormelis og kakaopulver.

Kom frotingen på kagen, når kagen er helt afkølet. Pynt med små chokolade og karamelkugler.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
    1. Hej Susanne.

      Chokoladekagen er fryseegnet, ja. Du kan fryse den både med og uden chokoladefrosting. Den er stadig god, når den har været frosset, men den er altså allerbedst, når den er friskbagt 🙂

    1. Hej Sanne
      Jeg ville lave halvanden portion – ellers ender du med virkelig meget kage 🙂 Det er selvfølgelig heller ikke en dårlig ting! 😉

      God bagelyst,
      Cathrine

    1. Hej Julie
      Det kunne tyde på, at din smør er smeltet, og din frosting derfor er flydende. Sat den sig, da den kølede af? Det kan skyldes, at din chokolade er blevet for varm, da du smeltede den over vandbad, og den derfor har smeltet smørret, da du rørte det sammen.

      Jeg læste lige opskriften i gennem. Jeg har lavet en lille ændring på frostingen, så chokoladen lige kan nå at køle en smule af inden, at den røres sammen med smørret. Så sker det forhåbentligt ikke for andre, at deres frosting bliver flydende.

      Jeg håber, trods alt, at kagen og frostingen smagte godt? 🙂

      Cathrine

    1. Hej Ea
      Ja, det kan den sagtens. Den er bedst helt friskbagt, men den smager altså også dejligt dagen efter, hvis det gør planlægningen lidt nemmere 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  1. Louise

    Den frosting virker overhovedet ikke… det blir’ nærmere bare en mørk flydende chokoladeglasur😒 INDEN man putter den smeltede chokolade i, så ligner den faktisk den på billedet…

    1. Hej Louise
      Det er jeg ærgerlig over at høre. Frostingen er en af mine favoritter, som jeg har lavet mange gange.

      Kan din chokolade have været for varm? Så smelter den smørret, og frostingen vil blive helt flydende. Det kan løses ved at komme frostingen i køleskabet, lade den sætte sig, og så piske den op til den er let og luftig igen med en håndmixer eller røremaskine 🙂

      Mvh. Cathrine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018