Foccacia med ramsløg og pinjekerner

Foråret er kommet tidligt i år, og det betyder, at de flotte og velduftende ramsløg allerede begynder at pynte rundt omkring i de danske skove. Jeg er så heldig, at der vokser masser af ramsløg i skovene i Århus, så jeg har rig mulighed for at gå på rov og plukke de skønne ramsløg. Ramsløget dufter og smager mildt af hvidløg. Jo mere spæd ramsløget er, jo mildere smager det af hvidløg. Jeg er vild med tanken om, at bruge alle de spiselige ting, som naturen giver os. Og ramsløg er nemt at bruge i sit køkken. På en af sidste uges gåture, plukkede min kæreste og jeg et par håndfulde. Noget af ramsløget brugte vi til at smøre en cuvette med, inden den kom i ovnen, som du kan se et billede af på min instagram. Det smagte skønt. Resten af ramsløgene brugte jeg i et foccaciabrød, som jeg skulle have med til veninde-hygge. Det hjemmebagte foccacia blev heldigvis rost og spist op, så nu får I også opskriften.

Det skal du bruge:

  • 500g koldt vand
  • 5g økologisk gær
  • 1,5dl surdej (kan udskiftes med 1dl vand og 2g gær)
  • 300g hvedemel
  • 300g groft ølandshvede (kan udskiftes med hvedemel eller grahamsmel)
  • 2 håndfulde ramsløg
  • 50g pinjekerner
  • 12g salt
  • 2 spsk. olivenolie


Sådan bager du et foccaciabrød med ramsløg og pinjekerner:

Kom pinjekernerne på en tør pande og rist dem til de er gyldne. Skyl ramsløgene, dyp dem tørre og snit dem i tynde strimler. Kom vand, gær og surdej i en skål og rør det sammen. Tilsæt herefter mel, salt og olivenolie. Ælt dejen godt. Når dejen er næsten færdigæltet kommes ramsløg og pinjekerner i, og dejen æltes yderligere til den er fin og glat. Lav gerne en glutenprøve for at sikre, at dejen er æltet nok. Kom dejen i en skål, der er smurt med en smule olivenolie. Stil dejen på køl og lad den hæve natten over.

Dagen efter vendes dejen ud i en form, der måler ca. 25x35cm. Tryk dejen forsigtigt ud, så den fylder hele formen. Hæld lidt olivenolie og salt over dejen og tryk det ned i dejen med fingrene. Lad brødet hæve tildækket i ca. 2 timer. Bag brødet i en 250grader forvarmet ovn i ca. 20 minutter.

Foccacia1

Foccaica-2

Foccaica-3

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT