Fuldkornsboller med manitobamel

0

Grove, luftige boller med masser af smag. Jeg har for nyligt fået øjnene op for manitobamel. Selvom jeg foretrækker de danske kornsorter – spelt, svedjerug, ølandshvede, kamut og mange flere, så er det altid sjovt at prøve at bage med andre meltyper. Jeg har længe gerne ville finde en opskrift, der gav meget grove boller med masser af kostfibre, men som stadig være luftige og lækre. Det kan manitobamel. Grundet dets høje indhold af gluten og proteiner, så har det en rigtig god bageevne – også selvom det er fuldkornsmel. Fuldkornsbollerne har masser af smag og en dejlig sprød skorpe. Jeg elsker, når boller har frø eller kerner på toppen, og her har jeg taget den skridtet længere – hele bollen er nemlig vendt i frø og kerner. Det giver sådan en god skorpe og smag. Bollerne er gode i madpakken, da de mætter godt.

Det skal du bruge:

  • 400 g koldt vand
  • 250 g fuldkorns manitobamel
  • 250 g hvedemel
  • 75 g surdej
  • 11 g salt
  • Frø og kerner – jeg brugte hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner

Sådan bager du grove boller med manitobamel:
Kom vand og mel i en skål. Rør det sammen så der ingen tørre klumper er. Lad dejen stå og trække i en time. Herved sker der en autolyse, som gør dejen nemmere at ælte. Det er vigtigt, da det ellers kan være svært at ælte en så grov dej. Kom de resterende ingredienser i og ælt dejen til den er glat og smidig og har et stærkt glutennet. Kom dejen over i en ren skål. Fold dejen ind mod midten af sig selv hele vejen rundt. Lad dejen stå tildækket på bordet i 3-4 timer. Herefter kommes den i køleskabet natten over.

Dag 2: Tænd ovnen på den højeste temperatur med en bagesten eller bageplade i. Lad ovnen varme op i en times tid. Vend dejen ud på et meldrysset bord og fold dejen som vist i videoen nedenfor. Lad dejen hvile og temperere tildækket på bordet i 30 minutter. Form dejen til boller og vend dem i en blanding af frø og kerner. Bag fuldkornsbollerne ved 230-250 grader i 10-12 minutter til de er godt gyldne.

Boller_manitobamel_5Boller_manitoba_10

Cathrine Brandt Fuldkornsboller med manitobamel
00:00
--
/
--
Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018
Luksus brunsviger
4. oktober 2018
Chokoladekage med rødbeder og chokoladeganache
1. oktober 2018
Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018