Gin og Tonic med hjemmelavet tonicsirup

0

Nytåret er lige om hjørnet. Mon ikke der skal serveres en drink eller to? Gerne en Gin og Tonic… Hjemmelavet tonicsirup gør din G&T meget bedre. Det er faktisk blevet min absolutte favoritdrink. Med en rigtig god gin, agurkeskiver og friskkværnet, sort peber, så fås det ikke bedre.

Hjemmelavet tonicsirup er så nemt at lave selv, og så smager det bare så godt. Du kan variere tonicsiruppen efter, hvad du foretrækker at komme i din gin og tonic eller hvilke smagnoter, der er i din favorit gin. Jeg koger gerne to forskellige tonicsirupper. Én med masser af lime, citron og sorte peberkorn, så den passer til en gin og tonic med agurk og friskkværnet peber. Og én med masser af appelsin, anis og vanilje, så den passer perfekt til den her gin og tonic, som jeg særligt elsker i de kolde måneder.

Selvom tonicsiruppen er drøj i brug, så husk at koge en stor portion. Det smager så godt, at det uden tvivl bliver nytårets mest populære drink.

Det skal du bruge:

 • 5 stilke frisk citrongræs
 • 7 g kinabark – jeg har købt mit i Kvickly Silkeborg
 • 2 økologiske lime – skal og saft heraf
 • 2 økologiske citroner – skal og saft heraf
 • 4 knuste enebær, tørrede
 • 3 hele peberkorn, sorte
 • 20 g citronsyre
 • 1 l. vand
 • 750 g rørsukker

Derudover:

 • Danskvand
 • Agurk
 • Friskkværnet, sort peber
 • Isterninger
 • En god gin – jeg bruger Agesen Gin fra Kvickly Silkeborg

Sådan koger du din egen tonicsirup:
Skær citrongræsstilkene i 3 stykker hver og knus dem ved at trykke den flade side af kniven ned med håndfladen. Riv skallen af citron og lime – vær forsigtig med ikke at få for meget af det hvide skal med, da siruppen så vil blive bitter. Kom alle ingredienser (undtagen sukker) i en gryde og lad det simre i 25 minutter. Sigt det gennem en si først for at få de store stykker væk. Sigt det herefter gennem et kaffe- eller thefilter. Kom tonicvandet i en ren gryde og kog det op med rørsukker. Når siruppen koger tages den af blusset og hældes på rene flasker.

Sådan laver du en gin og tonic med hjemmelavet tonicsirup:
Kom 1:3-1:4 (afhængig af hvor stærk du ønsker den) dele tonicsirup og danskvand i et glas. Kom gin, isterninger, friske agurkeskiver og friskkværnet, sort peber i og server.

Tip: Hvis du vil koge en tonicsirup, der passer til en Gin og Tonic med appelsin, anis og vanilje, så skifter du lime ud med appelsin og erstatter sorte peberkorn med 2 anis og 1 vaniljestang.

tonicsirup_6 tonicsirup_17

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

INSTAGRAM

SENESTE

Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018