Glutenfri boghvedegrød med hindbær

Har du nogensinde smagt boghvede? Boghvede er et frø, der har den fineste trekantet form – jeg synes, at det minder lidt om små flotte hjerter. Så fint! Boghvede har et højt indhold af protein, som kroppen har let ved at optage. Derfor egner denne grød sig også perfekt som et lille måltid efter styrketræning, hvis det er noget, man går op i. Heldigvis kan denne lækre boghvedegrød nydes af alle, da den også er glutenfri. De hele boghvedefrø skal stå i blød natten over for at sikre, at kroppen kan optage boghvedens mange mineraler ordentligt. Boghvede indeholder nemlig, ligesom næsten alle andre korn fytinsyre, der binder kornet eller frøets mineraler. Ved at udbløde boghveden i vand med citronsaft ved stuetemperatur aktiveres fytase-enzymet i frøet, og det kan nedbryde fytin. Så smart! Dette er også én af grundene til, at jeg næsten altid bruger surdej og lange hævetider, når jeg bager. Jeg vil gerne, at min krop får mest muligt ud af de skønne råvarer, jeg spiser.

Tilbage til den glutenfrie grød. Forkæl dig selv eller dine venner til morgenmaden eller weekendens brunch med en lækker boghvedegrød. Du kan bruge lige de bær, du gerne vil, hvis du ikke har hindbær. Grøden kan også sagtens laves dagen forinden, den skal spises. God fornøjelse og rigtig god appetit.

2 personer
Det skal du bruge:

  • 125g hel boghvede
  • 60g hindbær (både friske og frosne kan bruges)
  • 3 dadler
  • 0,5 dl skummetmælk
  • 50g skyr (yoghurt natural kan også sagtens bruges)
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 2 spsk. citronsaft

 

Sådan laver du boghvedegrød med hindbær:
Kom de hele boghvedefrø i en skål. Dæk dem til med vand og tilsæt 1 spsk. friskpresset citronsaft. Lad det stå på køkkenbordet i ca. 10 timer. Dagen efter komme hindbærrene og én dadel i en blender. Blend det til en glat mos. Tag halvdelen til side. Kom de resterende ingredienser i blenderen. Tilsæt eventuelt lidt flere frosne bær for at gøre grøden dejlig kold. Blend grøden til den ønskede konsistens. Pynt grøden med resten af hindbærmosen og server med friske bær og eventuelt lidt afskallede hampefrø for at booste næringsindholdet yderligere.

Boghvedegroed-1

Boghvedegroed-15

Boghvedegroed-4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 comments on “Glutenfri boghvedegrød med hindbær”

  1. […] Jeg nyder at bruge min søndag morgen til at lave en god og sund morgenmad, der er lidt anderledes end det, jeg spiser i hverdagen. Som tidligere nævnt elsker jeg min morgenmad. Det er et vigtigt måltid for mig og min krop, og min dag går ikke rigtigt i gang, før jeg har nydt mit måltid. I hverdagene er min morgenmad ofte min favorit chiagrød, sunde pandekager eller den glutenfrie boghvedegrød. […]

    1. Hej Christian.
      Jeg håber, at du får succes med grøden :).

      Boghvede har en lidt speciel konsistens, men jeg synes, at den er rigtigt lækker, når man lige har smagt den første bid.

      God fornøjelse i køkkenet.
      Cathrine Brandt

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT