Sund crumble – lækker morgenmad eller dessert

0

Jeg nyder at bruge min søndag morgen til at lave en god og sund morgenmad, der er lidt anderledes end det, jeg spiser i hverdagen. Som tidligere nævnt elsker jeg min morgenmad. Det er et vigtigt måltid for mig og min krop, og min dag går ikke rigtigt i gang, før jeg har nydt mit måltid. I hverdagene er min morgenmad ofte min favorit chiagrød, sunde pandekager eller den glutenfrie boghvedegrød.

I weekenden havde jeg lyst til en lidt anden morgenmad. Jeg er helt vild med crumblekager, og derfor havde jeg lyst til at prøve at lave en sund morgenmads crumble. Efteråret byder på en masse dejlige frugter, der passer perfekt til denne sunde crumble. Jeg brugte blommer, men både æbler og pærer kunne også være rigtig lækkert. Den lækre crumble indeholder kun sunde og nærende ingredienser, så der er hverken tilsat sukker eller smør. Det er en nem crumble at lave, og så passer den helt perfekt til en hyggelig brunch, eller lav en stor portion i weekenden og nyd en sund morgenmad et par dage frem. Den kan sagtens holde sig et par dage på køl. Crumblen kan også laves som en glutenfri morgenmad ved at bruge glutenfrie havregryn. Derudover kan du bruge de frø og kerner, du har.

Det skal du bruge:

  • 5 store blommer
  • 5 dadler
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • 150g havregryn (glutenfrie hvis du er allergisk)
  • 25g mandelmel
  • 50g hele mandler
  • 25g græskarkerner
  • 25g hørfrø
  • 1 spsk. chiafrø
  • 2 dadler
  • 1 banan
  • 50g kokosolie
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • 1 knivspids salt

 

Sådan laver du en sund crumble:
Tænd ovnen på 180grader. Smør et ildfastfad med kokosolie. Skær blommer og 5 dadler i mindre stykker. Vend det sammen med ¼ tsk. vaniljepulver og kom det i fadet. Bland havregryn, mandelmel, grofthakket mandler, frø og kerner sammen med vaniljepulver og salt i en skål. Blend 2 dadler, banan og kokosolie sammen til en homogen masse. Bland mosen sammen med de tørre ingredienser og rør det sammen til en smuldret dej. Kom den sunde smuldredej oven på blommerne. Bag crumblen i ca. 30 minutter til den er gylden på toppen.

Sund_crumble-1

Sund_crumble-2

Sund_crumble-3

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Talkage af chokoladekage og hvid chokolademousse
7. februar 2019
Tag med mig på job i en uge
5. februar 2019
Surdejsbrød med ristede løg
25. januar 2019
Luftige, tynde og nemme pitabrød
11. januar 2019
Sprøde kiks med ost og timian
29. december 2018