Grøntsagstærte med fuldkornsbund

0

Lækker grøntsagstærte i bedste Stop Madspild stil. Da min kæreste og jeg lige i tiden bruger næsten alle vores weekender i vores nye hus, så forsøger jeg at få brugt det meste af køleskabets indhold i løbet af ugen. Et par rester grøntsager, nogle æg, mælk og ost var i grove træk det som køleskabet indeholdte, da det blev torsdag. Jeg kunne kun komme i tanke om to ting, jeg havde lyst til og kunne lave med det – enten de her lækre nudler eller en grøntsagstærte. En nem tærte vandt, da det så passede med rester til fredagens frokost. Perfekt! De forskellige slags kål er stadig i sæson, og det er både sund og billig mad. Da jeg ikke ejer en tærteform (endnu), brugte jeg min springform. Det fungerede upåklageligt. Men derfor skal jeg vist alligevel have en tærteform engang, ikke? Tærten kan fyldes med de grøntsager, du har. Og så ville lidt bacon eller kylling absolut også klæde den. Hvis du er glutenallergiker eller bare forsøger at undgå gluten, så kan du finde min opskrift på en glutenfri tærtebund lige her.

4-6 personer
Det skal du bruge:
Tærtebund:

 • 20g chiafrø (kan erstattes med hørfrø)
 • 75g rugmel
 • 150g groft ølandshvedemel eller grahamsmel
 • 3 spsk. olivenolie
 • 75g smør
 • 2 æg
 • 1 lille tsk. salt

 

Fyld:

 • ½ blomkål
 • ¼ spidskål
 • 1 gulerod
 • 4 forårsløg
 • 6 æg
 • 1,5 dl mælk
 • Salt + peber
 • Ost til topping (kan udelades)

 

Tærtebund: tænd ovnen på 180grader. Kom alle de tørre ingredienser i en skål. Rør olie og æg ud i. Smuldrer smørret i blandingen og samle dejen med hænderne. Smør en tærteform med smør eller kom bagepapir i en 28cm springform. Pres tærtedejen ud i et jævnt lag i formen. Prik tærtedejen mange gange med en gaffel for at undgå at tærtedejen buler og sprækker, når den bages. Bag tærtebunden i 10 minutter.

I mens tærtedejen bages laves fyldet. Skær blomkål, spidskål, gulerødder og forårsløg i små stykker. I en anden skål piskes æg, mælk, salt og peber sammen. Når tærtedejen er bagt kommes grøntsagerne i og æggemassen hældes over. Kom revet ost på toppen og bag tærten færdig i ca. 25 minutter.

Taerte-1

Taerte-2

Taerte-3

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018
Luksus brunsviger
4. oktober 2018
Chokoladekage med rødbeder og chokoladeganache
1. oktober 2018
Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018