Groft kurvebrød Cathrine Brandt

Groft kurvebrød

0

Det jeg rigtigt godt kan lige ved at bage er, at der kun skal simple ingredienser af høj kvalitet til, før man har et fantastisk brød. Det synes jeg er meget fascinerende. Dette brød var mit første i min hævekurv – og sikke en succes. Det smagte både groft og dejligt og så samtidig rigtig flot ud. Brug brødet i madpakken, som tilbehør til ost eller blot smurt med et dejligt lag rigtig smør.

Det skal du bruge:

  • 3g gær
  • 350g koldt vand
  • 1,5 dl surdej (Se hvordan – klik her)
  • 150g økologisk hvedemel
  • 150g økologisk grahamsmel
  • 200g økologisk groft speltmel
  • 15g salt – gerne havsalt
  • 1 hævekurv


Sådan laver du et groft kurvebrød:

Hæld det kolde vand i en skål. Opløs gæren i vandet og kom surdejen i. Tilsæt melet og saltet og ælt nu dejen. Den kan æltes i hånden – dog kræver det, at man først ælter den lidt i skålen til noget af vandet er absorberet, da det er en ret våd dej. Man kan også ælte dejen på en røremaskine.

Når dejen er æltet glat og smidig lægges den i en skål smurt med olie. Stil den i køleskabet med et låg eller film over i ca. 24 timer.

Dagen efter: Vend dejen ud på bordet og form den efter formen på din hævekurv. Kom dejen i hævekurven, der forinden er drysset med et godt lag mel. Lad dejen hæve i ca. 2 timer.

Sæt en bagesten eller bageplade (beklædt med et stykke bagepapir) i ovnen og varm ovnen op til 225grader. Vend dejen ud på en meldrysset bagespade og sæt brødet ind på den varme bageplade eller bagesten. Bag brødet i ca. 30 minutter. Lad brødet afkøle og nyd det!

Groft kurvebrød Cathrine Brandt

Groft kurvebrød Cathrine Brandt

Groft kurvebrød Cathrine Brandt

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Talkage af chokoladekage og hvid chokolademousse
7. februar 2019
Tag med mig på job i en uge
5. februar 2019
Surdejsbrød med ristede løg
25. januar 2019
Luftige, tynde og nemme pitabrød
11. januar 2019
Sprøde kiks med ost og timian
29. december 2018