Gulerodskage dadelkugler

Er du også vild med gulerodskage? Det er faktisk én af mine yndlings kager. Jeg er vild med den svampede, krydrede gulerodskage og selvfølgelig den gode cheesefrosting, der altså er nødt til at være på en gulerodskage. Når jeg nu ikke kan spise gulerodskage hele tiden, så kan jeg heldigvis komme mange af de gode ingredienser fra gulerodskagen ind i de her bløde dadelkugler. Dem kan jeg til gengæld spise med god samvittighed. Smut i køkkenet og lav dadelkugler, der smager af gulerodskage – de indeholder masser af sunde fibre, vitaminer og mineraler, så send du også bare en med dit barn i madpakken.

10-15 stk.
Det skal du bruge:

 • 80g mandler
 • 5 friske medjool dadler - jeg bruger dem de her dadler
 • 1 lille gulerod, skrællet og revet
 • ½ tsk. kanel
 • 1/4 tsk. stødt ingefær
 • 1 spsk. vand

Sådan laver du dadelkugler, der smager af gulerodskage:
Fjern stenene fra dadlerne og kom alle ingredienserne i en minihakker eller blender. Blend det hele sammen til en homogen masse. Smag dadelkuglerne til inden at du former dem i små kugler á ca. 10 gram. Opbevar gulerodskage-dadelkuglerne i køleskabet i 1-2 uger.

Indlægget indeholder affiliatelink.

Gulerods_dadelkugler_5Gulerods_dadelkugler_3

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments on “Gulerodskage dadelkugler”

 1. Hej Cathrine
  Sikke mange lækre ting, du laver. Og flotte, appetitvækkende billeder!
  Hvor køber du friske dadler?
  På forhånd tak for hjælpen:-)
  Bedste hilsner Trine

  1. Hej Trine.
   Tusind tak.
   Jeg køber oftest dadler på webshops. Jeg elsker, elsker, elsker(!) Medjool dadler. De er så gode, store og saftige. Jeg har lagt et direkte link ind i opskriften, hvor du kan se, hvor jeg køber dadlerne 🙂

   Mvh. Cathrine

  1. Hej Ditte.

   Tak for det - de smager også så godt! Jeg har nogle liggende i fryseren, og de er altså virkelig gode, når de er helt kolde 🙂

   Ja, de er rullet i finthakket mandler. Det er ikke nødvendigt, men jeg kan godt lide, at der er lidt crunch til den bløde dadelkugle.

   Hav en dejlig dag.
   Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT