Er du også vild med gulerodskage? Det er faktisk én af mine yndlings kager. Jeg er vild med den svampede, krydrede gulerodskage og selvfølgelig den gode cheesefrosting, der altså er nødt til at være på en gulerodskage. Når jeg nu ikke kan spise gulerodskage hele tiden, så kan jeg heldigvis komme mange af de gode ingredienser fra gulerodskagen ind i de her bløde dadelkugler. Dem kan jeg til gengæld spise med god samvittighed. Smut i køkkenet og lav dadelkugler, der smager af gulerodskage – de indeholder masser af sunde fibre, vitaminer og mineraler, så send du også bare en med dit barn i madpakken.
10-15 stk.
Det skal du bruge:
- 80g mandler
- 5 friske medjool dadler - jeg bruger dem de her dadler
- 1 lille gulerod, skrællet og revet
- ½ tsk. kanel
- 1/4 tsk. stødt ingefær
- 1 spsk. vand
Sådan laver du dadelkugler, der smager af gulerodskage:
Fjern stenene fra dadlerne og kom alle ingredienserne i en minihakker eller blender. Blend det hele sammen til en homogen masse. Smag dadelkuglerne til inden at du former dem i små kugler á ca. 10 gram. Opbevar gulerodskage-dadelkuglerne i køleskabet i 1-2 uger.
Indlægget indeholder affiliatelink.
Hej Cathrine
Sikke mange lækre ting, du laver. Og flotte, appetitvækkende billeder!
Hvor køber du friske dadler?
På forhånd tak for hjælpen:-)
Bedste hilsner Trine
Hej Trine.
Tusind tak.
Jeg køber oftest dadler på webshops. Jeg elsker, elsker, elsker(!) Medjool dadler. De er så gode, store og saftige. Jeg har lagt et direkte link ind i opskriften, hvor du kan se, hvor jeg køber dadlerne 🙂
Mvh. Cathrine
Ser så gode ud! Hvad har du rullet dem i? Hakkede mandler?
Hej Ditte.
Tak for det - de smager også så godt! Jeg har nogle liggende i fryseren, og de er altså virkelig gode, når de er helt kolde 🙂
Ja, de er rullet i finthakket mandler. Det er ikke nødvendigt, men jeg kan godt lide, at der er lidt crunch til den bløde dadelkugle.
Hav en dejlig dag.
Cathrine