Gulerodskage dadelkugler

4

Er du også vild med gulerodskage? Det er faktisk én af mine yndlings kager. Jeg er vild med den svampede, krydrede gulerodskage og selvfølgelig den gode cheesefrosting, der altså er nødt til at være på en gulerodskage. Når jeg nu ikke kan spise gulerodskage hele tiden, så kan jeg heldigvis komme mange af de gode ingredienser fra gulerodskagen ind i de her bløde dadelkugler. Dem kan jeg til gengæld spise med god samvittighed. Smut i køkkenet og lav dadelkugler, der smager af gulerodskage – de indeholder masser af sunde fibre, vitaminer og mineraler, så send du også bare en med dit barn i madpakken.

10-15 stk.
Det skal du bruge:

 • 80g mandler
 • 5 friske medjool dadler – jeg bruger dem de her dadler
 • 1 lille gulerod, skrællet og revet
 • ½ tsk. kanel
 • 1/4 tsk. stødt ingefær
 • 1 spsk. vand

Sådan laver du dadelkugler, der smager af gulerodskage:
Fjern stenene fra dadlerne og kom alle ingredienserne i en minihakker eller blender. Blend det hele sammen til en homogen masse. Smag dadelkuglerne til inden at du former dem i små kugler á ca. 10 gram. Opbevar gulerodskage-dadelkuglerne i køleskabet i 1-2 uger.

Indlægget indeholder affiliatelink.

Gulerods_dadelkugler_5Gulerods_dadelkugler_3

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Hej Ditte.

   Tak for det – de smager også så godt! Jeg har nogle liggende i fryseren, og de er altså virkelig gode, når de er helt kolde 🙂

   Ja, de er rullet i finthakket mandler. Det er ikke nødvendigt, men jeg kan godt lide, at der er lidt crunch til den bløde dadelkugle.

   Hav en dejlig dag.
   Cathrine

 1. Trine Ritz

  Hej Cathrine
  Sikke mange lækre ting, du laver. Og flotte, appetitvækkende billeder!
  Hvor køber du friske dadler?
  På forhånd tak for hjælpen:-)
  Bedste hilsner Trine

  1. Hej Trine.
   Tusind tak.
   Jeg køber oftest dadler på webshops. Jeg elsker, elsker, elsker(!) Medjool dadler. De er så gode, store og saftige. Jeg har lagt et direkte link ind i opskriften, hvor du kan se, hvor jeg køber dadlerne 🙂

   Mvh. Cathrine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018
Luksus brunsviger
4. oktober 2018
Chokoladekage med rødbeder og chokoladeganache
1. oktober 2018
Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018