Svampet gulerodskage med cheesefrosting

Jeg er så heldig, at jeg er en del af den bedste madklub i hele Århus. Så ofte som det passer med vores kalendere, mødes jeg med tre af mine gymnasieveninder - ren kvalitets tid, som jeg virkelig nyder. Sidst var det min tur til at lave mad. Desserten var jeg ikke længe om at beslutte, hvad skulle være. Jeg elsker nemlig gulerodskage! Kagen er nem at bage, og så kræver den ikke nogen særlige ingredienser. Hver gang jeg har bagt og serveret den, har den været et hit. Og min madklub var heldigvis enig. Hele kagen blev i hvert fald spist.

Det skal du bruge:
Kagen

 • 200g rørsukker eller almindelig sukker
 • 125g hvedemel
 • 1 tsk. natron
 • 1 tsk. kanel (jeg bruger Urtekrams Ægte Kanel)
 • 0,75 kop rapsolie
 • 2 kopper reven gulerod
 • 2 æg

 

Cheesefrosting

 • 90g flødeost
 • 50g smør
 • 150g flormelis
 • 1 lille tsk. vaniliepulver
 • 1 håndfuld hasselnødder


Sådan bager du en svampet gulerodskage med cheesefrosting:

Kagen: Tænd ovnen på 200grader. De tørre ingredienser kommes i en skål og røres sammen. Æg, olie og gulerødder blandes i. Rør det hele sammen til en homogen dej. Dejen hældes i en 28cm springform, der er beklædt med bagepapir. Kagen bages i ca. 20-25 minutter.

Cheesefrosting: Kom smør, flødeost og vaniliepulver i en skål. Sigt flormelis i og rør det hele grundigt sammen med en håndmikser. Rist hasselnødderne på panden. Køl dem af i et klæde. Når kagen er helt kold kommes cheesefrostingen på. Hasselnødderne hakkes groft og drysses over kagen.

Gulerodskage-1

Gulerodskage-2

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

15 comments on “Svampet gulerodskage med cheesefrosting”

 1. Jamen du har to guleodskage opskifter hvilke af dem er bedst til babyshower ihvertfald mest lækker?

  1. Hej Emilie

   Jeg bager oftest den anden - gulerodskagen med ostecreme. Det er en nyere opskrift, som jeg har finjusteret 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 2. Verdens bedste kage, som hver gang bliver en succes.. Med andre ord, vi ELSKER DEN herhjemme! TAK <3

 3. Hej Tina
  Nej, det er ment som en kop. Opskriften er en gammel en, som jeg har fået af min mormor. Hun bruger en kop som måleenhed næsten altid.

  1 kop svarer cirka til 2-2,5 dl.

  Rigtig god bagelyst,
  Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT