Havregrynskager

Jeg er en ret basic kvinde - giv mig en havregrynskage, og jeg er lykkelig. Særligt når den er hjemmelavet og bagt med gode råvarer. En så simpel kage, som en havregrynskage er, har særligt fortjent at blive forkælet med gode råvarer. Det giver dig en hjemmebagt havregrynskage, der smager langt, langt bedre end den købte version.

Smørcremen har jeg gjort endnu bedre ved at forvandle den til en italiensk smørcreme. Det giver en mere fløjlsblød smørcreme, der er mere luftig og smelter på tungen. Den italienske smørcreme er ikke svær at lave, men den gør en verden til forskel for dine havregrynskager.

Dyp havregrynskagerne i en god, mørk chokolade - og du har den perfekte mundfuld.

Havregrynskager en nem kage at lave til mange, og småkagerne kan bages mange dage inden servering. Du kan nemt dividere portionen ned eller gange den op, afhængig af hvor mange, du skal bage til.

12 stk.
Det skal du bruge

  • 190 g sukker
  • 160 g havregryn - jeg bruger grovvalsede havregryn
  • 30 g kokosmel (kan erstattes af havregryn, men jeg synes, det klæder smag og konsistens)
  • 3 g hjortetaksalt - det sikrer en helt sprød havregrynskage
  • 55 g hvedemel
  • 190 g smør, stuetempereret
  • 25 g æg - ca. ½ æg

Italiensk smørcreme

  • 3 æggeblommer
  • 40 g vand
  • 150 g sukker
  • 300 g smør, blødt
  • ½ vaniljestang - eller 5 g vaniljesukker

Derudover: 1 sprøjtepose, stjernetyl ø12, termometer (reklamelinks)

Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom de tørre ingredienser i en skål og rør det sammen. Tilsæt smør og æg og rør det langsomt sammen - det gøres nemmest på en røremaskine med en K-spade, men kan også gøres i hånden. Vej dejen af i 24 portioner á 25 gram. Tril til kugler og læg 8 stk. på en bageplade beklædt med bagepapir. Du skal bage lidt af gangen, da havregrynskuglerne flyder ud og fylder væsentligt mere på bagepladen under bagning.

Note: Vil du gerne have store, tynde og helt sprøde havregrynskager, så skal du bage dem på en kold plade. Vil du gerne have dem lidt tykkere og mere chewy, så skal du bage dem på en opvarmet bageplade.

Bag én plade af gangen i ca. 10-12 minutter til havregrynskagerne er gyldne. Vend bagepladen undervejs om nødvendigt for en mere jævn afbagning. Gentag med de resterende havregrynskager. Lad dem sætte sig og køle af på pladen.

Smørcreme: Kom æggeblommerne i en skål og pisk dem ved høj hastighed i ca. 8 minutter til lyse og luftige. Kom vand og sukker i en gryde. Lad det koge op til 117 grader. Brug et digitalt termometer for at sikre den rette temperatur - du kan finde et termometer magen til mit her. Sukkerlagen tilsættes æggeblommerne i en tynd stråle, mens der piskes ved lav hastighed. Pisk ved medium hastighed til massen er ca. 35 grader. Nu er marengsen færdig, og du kan tilsætte smør og vanilje. Pisk din smørcreme i yderlige 8-10 minutter ved høj hastighed til den er lys, let og luftig.

Kom tyl i en sprøjtepose og kom smørcremen i. Sprøjt smørcreme på halvdelen af havregrynskagerne og saml dem.

Temperere den mørke chokolade - du kan læse her, hvordan du nemt tempererer chokolade. Dyp havregrynskagerne i chokoladen og lad den sætte sig. Nyd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

16 comments on “Havregrynskager”

  1. Hej Cathrine.
    Kan kagerne laves færdige dagen før brug og lægges i dåse ?

    Hilsen Berit

  2. Hej Cathrine, jeg har ikke forsøgt mig med dine opskrifter endnu, men det er fordi jeg bare ikke kan vælge hvad jeg skal prøve, det hele ser så lækkert ud😋 Men jeg vil gerne prøve at lave de her til mine kollegaer, når du skriver at du opbevarer dem på køl, er det så færdige/samlede med creme? Vh Mette

  3. Hey hey. Kan man lave dine havregrynskager på forhånd? Evt dagen før og have dem på køl, eller bliver de bløde og træls?

  4. Hej Cathrine!
    Jeg bagte dine havregrynskager i går🤩.Nøøjjj hvor smager de godt og cremen fuldender det hele og er prikken over i'et. Gudeskøn opskrift på endnu en kage, fra din hånd⭐️👏🏻😋... Tak!

  5. Kan det passe at marengsen laves med æggeblommer - står både i ingrediensliste og beskrivelse? Det var bare ny viden for mig at lave det på denne måde 🙂

  6. Hej! Tusind tak for en spændende opskrift jeg helt sikkert skal have prøvet af! Hvordan anbefaler du at man opbevarer de færdige havregrynskiks hvis man laver dem et par dage i forvejen? 🙂

    1. Hov - jeg så dit svar længere nede i kommentar feltet. Jeg vil forsøge at lave den ved næste lejlighed 😍

  7. Jeg tror du mangler et hyperlink med henvisning til temperering af chokolade. Opskriften ser spændende ud, jeg glæder mig til at prøve den!

  8. Mums hvor ser de lækre ud!
    Har du nogen ide om hvor længe de kan holde sig? Og er det på køl eller uden for køl?

    1. Hej Laura

      De har været væk i løbet af et par dage. Men altså - de kan holde sig længe. 7-10 dage sagtens. Jeg vil opbevare dem i en lufttæt beholder på køl.

      God bagelyst,
      Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT