Hjemmebagt groft toastbrød

2

Toast. Hvem elsker ikke en toast? Sprødt og blødt brød, smeltet ost og salt hamburgerryg eller skinke. I forsøget på at holde vores køkkenskuffer nogenlunde overskuelige, så har vi faktisk fravalgt at eje en toastmaskine (læs: vi ville ikke kunne styre det). Toast er nemlig meget værdsat herhjemme. Det smager bare så godt! Særligt med hjemmebagt toastbrød. Det giver så meget mere smag og tekstur til toasten, og gør absolut kun toasten bedre. Brødet er også perfekt som sandwichbrød. Min favorit-toast er med ost, hamburgerryg, avokado og et tyndt lag dijonsennep. Dét er comfort food! Toastbrød er så nemt at bage selv, og det smager så meget bedre end den købte version.

Det skal du bruge:

  • 15 g gær
  • 3 dl mælk
  • 400 g hvedemel
  • 100 g groft ølandshvedemel eller grahamsmel
  • 15 g sukker
  • 10 g salt
  • 45 g blødt smør
  • 1 bageform på ca. 1,5 l (jeg bruger den her træ bageform + låg)

Sådan bager du et luftigt og groft toastbrød:
Lun mælken til det er lillefingervarmt. Kom mælk og gær i en skål og oplæs gæren. Kom mel, sukker og salt i og ælt dejen til den er sammenhængende. Tilsæt det bløde smør og alt dejen til den er samlet og ikke hænger ved brødet. Dejen skal ikke æltes så meget, da den skal have en tæt krumme. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time.

Smør din bageform med smør. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Form dejen – du kan se i videoen nedenfor, hvordan du former dejen til toastbrødet. Kom brødet i formen og kom et låg over dejen, som også må komme med i ovnen. Lad dejen hæve yderligere 1 time eller så længe det er nødvendigt for, at dejen næsten når kanten af formen. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Når ovnen er varm og brødet er hævet færdigt, så sættes toastbrødet i ovnen og kom noget tungt oven på låget, så brødet ikke kan hæve ud af formen. Jeg bruger et ildfastfad. Bag dit toastbrød i 45 minutter. Tag brødet ud af formen og lad det afkøle på en rist.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

toastbroed_4toastbroed_1

Groft toastbrød: sådan folder du dejen
00:00
--
/
--
Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Louise

    Hej Cathrine. Har lige bagt blommetærten med mandelmel. MmmmmMm. Den er fremragende. Nu er dit/mit toastbrød lige røget i ovnen og jeg ville blive sååååå glad hvis du ville skrive hvilken hylde i ovnen den skal bage på. (Også blommetærten). Og skal brødet i en forvarmet ovn??? Det er det kommet her. Tusind tak for nogle lækre opskrifter med ordentlige produkter. Prøver dog nok hen af vejen at udskifte det hvide sukker med kokossukker. Men skal lige læse lidt mere på det.
    Mange Hilsner Louise

    1. Hej Louise.

      Hvor er jeg glad for at høre, at du har glæde af og bruger bloggens opskrifter 🙂

      God ide – jeg skal forsøge at huske, at tilføje hvor i ovnen, jeg bager. Toastbrødet bager jeg på 4. hylde (2. nederst).
      Hvordan blev brødet? Jeg har også lige tilføjet i opskriften, at ovnen selvfølgelig skal være varm – det stod ikke tydeligt 🙂 Tak for note.

      Spændende med kokossukker. Jeg har aldrig prøvet at bage med det. Så lad mig endelig vide, hvordan det fungerer i kagen 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018