Hjemmelavet proteinbar af naturlige råvarer

0

Styrketræner du meget? Og ønsker du at få større muskler? For at få mest muligt ud af din træning, så er det vigtigt, at du indtager et kulhydrat- og proteinrigt måltid lige efter din træning. Jeg har selv rigtigt svært ved at nå hjem fra fitnesscenteret og få lavet et godt måltid, inden der er gået ½-1 time. Jeg har ikke lyst til at drikke proteinshakes eller spise de forskellige proteinbarer, som man kan købe, da de ofte er fyldt med unødvendige kalorier, tilsætningsstoffer og så videre! Og selvom de har et højt indhold af energi, så er det meget sjældent, at de indeholder den mængde kostfibre, vitaminer og mineraler, som man får ved et rigtigt måltid. Derfor besluttede jeg mig for at prøve at lave mine egne proteinbarer. Jeg vil til hver en tid vælge at spise et rigtigt måltid mad efter min træning, men de dage hvor jeg ikke kommer direkte hjem, så vil jeg have en hjemmelavet proteinbar med i tasken. Smart og nemt! Og så synes jeg, at det er så rart, at jeg ved, at jeg får en masse sunde fedtstoffer, vitaminer, mineraler og kostfibre, når jeg spiser mine hjemmelavet proteinbarer.

Ud af denne portion bliver der ca. 400g. Der er 20g protein pr. 100g. Hvis du dividerer din kropsvægt med 4, så ved du hvor mange gram protein, din krop har brug for efter styrketræning. Derved kan du selv udregne, hvor meget din proteinbar skal veje.

Du kan udelade valleproteinet, og så har du en rigtig lækker müeslibar, der fungerer godt som et sundt mellemmåltid.

Det skal du bruge:

 • 75g udstenede dadler
 • 15g speltklid
 • 10g mandler (der bliver malet til mel)
 • 130g fintrevet gulerod (jeg brugte pulpen fra min gulerodssaft)
 • 30g havregryn – jeg brugte grovvalsede
 • En knivspids salt
 • 20g hasselnødder
 • 10g mandler
 • 10g tranebær
 • 15g hørfrø
 • 10g chiafrø (kan udskiftes med hørfrø, dog indeholder chiafrø mere protein)
 • 15g kokosolie (smeltet)
 • 80g valleprotein (jeg bruger den fra Urtekram)
 • Kakaonibs efter behag


Sådan laver du dine egne proteinbarer:

Kom dadler, speltklid, mandler, revet gulerod og salt i en blender, og blend det til en homogen masse. Kom herefter de resterende ingredienser i og rør det godt sammen. Beklæd en form med bagepapir og kom din masse heri. Bag det i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 180grader. Lad det køle helt af og skær det efterfølgende ud i den størrelse, der passer med dit proteinbehov. Pak dem ned hver for sig og opbevar dem i køleskabet eller fryseren.

Proteinbar-(1)

Proteinbar-(6)

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018