Hjemmesyltet agurker

Jeg er først for nyligt begyndt at spise syltet grøntsager. Særligt syltet agurker og rødbeder, er jeg blevet glad for. Både min mormor og mor er super gode til at sylte, og derfor har jeg aldrig selv prøvet at sylte agurker, da jeg som oftest har nydt deres. Men da min madklub kom på besøg, og der var hjemmelavet hotdogs på menuen, bestemte jeg mig for at gøre et eget forsøg med gode hjemmesyltet agurker. Det var heldigvis både nemt og hurtigt at lave. Og så smagte de skønt! Hvis det ikke var fordi, at vi i forvejen fik 2 slags løg til vores hotdogs, så havde jeg også tilsat nogle tyndt skåret skiver løg til de syltet agurker. Men det kan man selv afgøre, om man vil. De syltet agurker kan spises et par timer efter, de er lavet, men de kan også holde sig et godt stykke tid i køleskabet, hvis du sørger for at skolde glasset, som de opbevares i.

Det skal du bruge:

  • 1 agurk
  • 2-3 dl eddike
  • 16-20 tsk. rørsukker
  • Friskkværnet peber
  • En lille tsk. salt

 

Sådan laver du hjemmesyltet agurker:
Skær agurken i tynde skiver. Kom skiverne i en si og drys saltet over dem. Vend rundt i agurkeskiverne, så alle kommer i kontakt med saltet. Saltet trækker væsken ud af agurkerne og giver dem en mild salt smag. Kom eddike og sukker i en skål og rør til sukkeret er opløst. Dette gøres nemmeste ved at lade lagen trække og røre i den af og til. Når eddikelagen smager sødt og ikke for surt, kværnes der peber i den. Væden klemmes forsigtigt fra agurkerne, som har stået og trukket. Kom dem i eddikelagen. Sikre at agurkerne er nogenlunde dækket af lagen. Opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet.

Syltet_agurker-feat

One comment on “Hjemmesyltet agurker”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p