Ribbenstegsburger med rødkålsslaw og syltede agurker

Oh my! En absolut perfekt burger. Langtidsstegt og supermør ribbensteg, hjemmesyltede agurker, der smager både surt og sødt, en blød og luftig burgerbolle og en sprød og fedtet coleslaw. Det er altså et ret komplet og fingreslikkende lækkert måltid. Sådan en burger kan gøre de fleste glade! Jeg forestiller mig mange sommeraftener, hvor jeg skal forkæle min familie og gæster med lige netop denne her burgervariant. Ribbenstegsburger må også være den perfekte mad til, når huset bliver fyldt med glade studenter under studenterkørslen? Sådan en hjemmelavet og velsmagende burger vil jeg i hvert fald altid sætte pris på uanset anledning.

Her på bloggen kan du også finde opskriften på luftige hjemmebagte burgerboller, nemme syltede agurker og den langtidsstegte ribbensteg. Burgeren bliver altså bare det bedre, når du har lavet det hele selv. Jeg lover, at det ikke tager lang tid. Jeg håber, at du bliver lige så vild med den hjemmelavede ribbenstegsburger som jeg!

10 stk.
Det skal du bruge:

Rødkålsslaw:

 • 1 lille rødkål
 • 400 g Creme Fraiche, 18%
 • 50 g mayonnaise
 • 2 spsk. brun farin
 • 2 spsk. appelsinsaft
 • 1 tsk. salt

Sådan laver du en sprød og snasket rødkålsslaw:
Kom alle ingredienserne – undtagen rødkål – i en skål og rør det sammen til den brune farin er opløst. Smag dressingen til. Snit rødkålet helt fint og vend det i dressingen.

Sådan laver du en superlækker ribbenstegsburger:
Halver en burgerbolle. Kom rødkålsslaw i bunden, top med syltede agurker og til sidst et par skiver supermør ribbensteg. Kom toppen af burgerbollen på og server.

Tip: Coleslawen kan sagtens laves dagen i forvejen.

Roedkaelsslaw_2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 comments on “Ribbenstegsburger med rødkålsslaw og syltede agurker”

 1. Endnu en fantastisk opskrift... Lavet for fjerde gang herhjemme indenfor de sidste tre måneder. Tak for inspiration til den gode madplan!

 2. Hej Cathrine
  Det er anden gang jeg er i gang med langtidsstegt flæskesteg forud for burgere i aften. Jeg laver din coleslaw af rødt spidskål, det bliver en anelse mindre bittert, og jeg er vild med spidskål. Men derudover putter jeg også appelsinskal i, det er også ret lækkert, og en flot farve af appelsinskal i den røde coleslaw.

  Tak for mange inspirerende opskrifter, særligt alt med surdej, som jeg er blevet stor fan af. Lavede verdens bedste pizzaer i går for første gang, og jeg kommer aldrig til at lave en anden pizzadej, sikke en fornøjelse at arbejde med, meget let dej, og super sprøde og tynde bunde!
  God dag.
  Mvh. Ditte Y. Wind

 3. Hvordan vil du tilberede ribbenstegen, hvis den først skal spises dagen efter? Jeg får mine forældre på besøg mandag, men da jeg også skal på arbejde, så har jeg ikke mulighed for at sætte den i ovnen 6 timer før spisetid.

  På forhånd tak!
  Birthe

  1. Hej Birthe.
   Jeg tror, at jeg ville langtidsstege den dagen før og skære den ud. Dagen efter ville jeg tage sværene fra, og så lune kødet i ovnen i et fad med lidt vand i bunden, så kødet ikke bliver tørt 🙂
   Jeg håber, at det bliver en succes.
   Lad mig endelig vide, hvordan det går.

  2. Undskyld jeg aldrig fik svaret tilbage! Jeg endte med at give stegen en time mindre søndag og så den sidste time om mandagen, hvor den skulle serveres. Resultatet blev rigtig godt: sprøde svær og saftigt kød!

   Tak for en masse inspirerende opskrifter!
   Birthe

 4. Faldt helt tilfældig over din blog, da jeg googlede en opskrift på syltede agurker og denne burger er jo en perfekt anledning, til at få de syltede agurker brugt, som jeg er i gang med at lave 🙂
  Elsker ting der skal simre eller langtids stege, både glæden over at lave noget lækkert og spændingen over at servere og spise det! Så det er da fantastisk at finde en blog, med samme forkærlighed for mad som jeg selv har! Glæder mig til at være fast læser fra nu af ?

  1. Hej Marie.

   Velkommen til! Hvor er det dejligt, at du har lyst til at følge med.

   Jeg er så enig - slowfood er virkelig lækkert. Jeg er begejstret over, at arbejdstiden ofte er ret lille, men at resultatet altid er fuld af smag. Jeg er nødt til at anbefale dig, at prøve at lave denne her bolognese: https://www.cathrinebrandt.dk/langtidssimret-luksus-bolognese/

   Det er en så lækker langtidssimret ret, som jeg tænker lige vil være noget for dig og din madkærlighed.

   Mvh. Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT