Jordbærsnitter med kakaonibs og pistacienødder

Jordbærsæsonen er stadig i fuld gang. Der er heldigvis endnu tid til at få spist en masse, plukket endnu flere og få fyldt fryseren godt op med de søde og sunde jordbær. Inden at jeg fyldte alle mine jordbær i fryseren, lavede jeg en lækker jordbærmarmelade. Nemt, hurtigt og så indeholder den væsentligt mindre sukker end den købte version. Lysten til hjemmebagte jordbærsnitter kom, da marmeladen begyndte at dufte i køkkenet. Hvis du gerne vil lave jordbærsnitter, men ikke har lyst eller tid til at lave en jordbærmarmelade, så kan en købt marmelade sagtens bruges! Jeg har tidligere delt opskrifter på hjemmebagte hindbærsnitter herinde – og jeg har selv bagt dem flere gange siden, for de er virkeligt gode. Men jordbærsnitter er altså også uimodståelige og helt perfekte til at hygge med i sommerferien.

12 store hindbærsnitter
Det skal du bruge:

  • Dejen:
  • 300g hvedemel
  • 75g mandelmel
  • 250g smør
  • 120g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 2 æg
  • 2 spsk. vand
  • Jordbærmarmelade:
  • 350g jordbær
  • 75g sukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 spsk. citronsaft
  • 50g vand
  • ½ tsk. melanin (til at tykne med, hvis det er nødvendigt)
  • Pynt:
  • Flormelis og vand til at lave glasur
  • Hakkede usaltet pistacienødder, ca. 50g
  • 1 spsk. kakaonibs

Sådan bager du de bedste jordbærsnitter:
Jordbærmarmelade:
Kom alle ingredienserne (pånær melanin) i en gryde og lad det simre til jordbærrene er kogt ud og saften er reduceret. Det tager ca. 15 minutter. Blend marmeladen med en stavblender, hvis du ønsker den uden jordbærklumper. Tilsæt melanin hvis marmeladen er for tynd. Skold et glas, kom marmeladen heri og opbevar i køleskabet.

Jordbærsnitter:
Ingredienserne til dejen blandes og æltes godt sammen. Lad dejen hvile ca. 30 minutter i køleskabet. Del dejen i to lige store portioner og rul hver portion ud til en firkantet plade på ca. 3 mm i tykkelsen. Sørg for at pladerne er nogenlunde lige store og samme form, da de skal ligges ovenpå hinanden efter bagningen. Bag pladerne på 200c i 10-15 minutter til de er gyldne. Når pladerne er helt afkølet smøres den ene med jordbærmarmelade. Den anden plade kommes ovenpå. Rør flormelis og vand sammen til glasur. Drys med hakkede pistacienødder og kakaonibs oven på den våde glasur. Lad glasuren tørre og skær efterfølgende jordbærsnitterne ud i ca. 6 cm brede stykker.

Tip: Dejen og jordbærmarmeladen kan sagtens laves dagen i forvejen. Lad den køle i køleskabet natten over. Dagen efter rulles dejen ud og bages. Så kan du have friskbagte jordbærsnitter efter ca. en times tid.

Jordbaersnitte_2

Jordbaersnitte_5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT