Hjemmebagte hindbærsnitter

3

”De smager lige som når man køber hindbærsnitter hos en rigtig god bager”. Sådan lød min mors umiddelbare kommentar, da hun smagte mine hjemmelavede hindbærsnitter. Et stort kompliment i mine øre! Men de er også gode. Sådan rigtig gode. Sprød dej, hindbærfyldt hindbærmarmelade, sød glasur og syrlige frysetørret hindbær. Helt perfekt kombination.

Jeg har tidligere delt en opskrift på hindbærsnitter her på bloggen. De er også rigtig gode, men lidt anderledes end de her helt traditionelle hindbærsnitter med glasur. Jeg kan lide begge opskrifter. Lidt variation har aldrig skadet. Jeg kan kun anbefale dig, at bage de her nemme og lækre hindbærsnitter. Jeg vil kalde dem de bedste hindbærsnitter, jeg længe har smagt. Prøv dig ad og lad mig endelig høre, om du også synes, at hindbærsnitterne er lige så gode som bagerens de bedste.

10 store hindbærsnitter
Det skal du bruge:

  • 375g hvedemel
  • 250g smør
  • 120g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. vand
  • 200g hindbærmarmelade – find opskrift på hjemmelavet hindbærmarmelade her
  • Glasur med hindbærsaft eller rød frugtfarve
  • Frysetørret hindbær eller krymmel til pynt

 

Sådan bager du de bedste hindbærsnitter:
Ingredienserne blandes sammen og æltes godt sammen. Lad dejen hvile ca. 30 minutter i køleskabet. Del dejen i to lige store portioner og rul hver portion ud til en firkantet plade på ca. 3 mm i tykkelsen. Sørg for at pladerne er nogenlunde lige store og samme form, da de skal ligges ovenpå hinanden efter bagningen. Bag pladerne på 200c i ca. 10 minutter. Når pladerne er helt afkølet smøres den ene med hindbærmarmelade. Den anden plade kommes ovenpå. Rør glasur sammen og kom evt. lidt saft fra hindbærmarmeladen eller lidt rød frugtfarve i for en fin lyserød glasur. Drys med frysetørrede hindbær eller krymmel oven på den våde glasur. Lad glasuren tørre og skær efterfølgende hindbærsnitterne ud i ca. 6 cm brede stykker.

Hindbaersnitte_2-1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Jane Olsen

    Super gode hindbærsnitter ,jeg udskiftede melet med mandelmel (da jeg havde mange af dem) de blev virkelige lækre .
    Man får så meget glæde ved at kikke indenfor hos dig !!
    God dag Jane

    1. Hej Jane,

      sikke en dejlig kommentar – tusind tak for den! Jeg er glad for at høre, at du bruger bloggen og prøver nogle af opskrifterne 🙂

      Det lyder lækkert med mandelmel. Det er jeg også rigtigt glad for at bruge i kager, og der ligger faktisk også en opskrift herinde på nogle andre hindbærsnitter, hvor jeg også har brugt mandelmel i dejen. Det er også en god måde at gøre hindbærsnitterne glutenfrie på, hvis man har brug for det 🙂
      Rigtig god dag til dig.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018