Kagemand af vandbakkelse

Min skønne og friske farfar fyldte 84 år, og det skulle som altid fejres af hele familien. Han har tidligere fortalt mig, at han aldrig havde fået sin egen kagemand. Og det skulle der selvfølgelig laves om på! Derfor bagte jeg en skøn kagemand af vandbakkelse, som er det eneste rigtige i vores familie. Jeg pyntede den med masser af kakao-glasur og slik. Han blev mægtig glad, og det gjorde alle gæsterne også – den smagte nemlig skønt!

1 bradepande
Det skal du bruge:

Vandbakkelse

  • 300 g vand
  • 175 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 4-6 æg

Derudover

  • Sprøjtepose (kan udelades, men det er nemmest med)
  • Glasur
  • Slik
  • Andet pynt

Sådan laver du en kagemand:
Kom vand og smør i en gryde og lad smørret smelte helt. Kom melet i på én gang (det er vigtigt, for at undgå klumper), mens gryden stadig står over lav varme. Rør godt og effektivt med et piskeris indtil dejen samler sig og bliver glat - det er vigtigt at piske alle melklumper ud. Tag gryden af varmen og stil dejen til afkøling.

Mens dejen køler kan du forberede formen på din kagemand. Det gøres nemmest ved at tegne med blyant på bagepapiret - så har du en form at sprøjte dejen ud efter. Vær opmærksom på, at vandbakkelsen hæver meget(!) under bagningen, og din færdige kagemand vil derfor være noget større end det, du tegner. Vend bagepapiret om, så blyantstregen vender nedad - ellers smitter det af på kagen.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Når dejen er lillefinger-varm, så kommes ét æg i ad gangen, og dejen piskes grundigt med en håndmikser. Kom æg i indtil, at du har en blød og blank dej, der ikke er for stiv. Kom dejen i en sprøjtepose og klip et hul i bunden. Sprøjt dejen ud i din ønskede figur eller form. Fordel dejen en smule med bagsiden af en ske, så den bliver mere jævn. Fordel dejen ud på en bageplade, mens du former det til en mand eller kone.

Bag kagemanden eller kagekonen i ca. 20-25 minutter til den er gylden. Det er vigtigt, at ovnen ikke åbnes før kagen har bagt i 18-20 minutter, for så kan du risikere, at vandbakkelsen falder sammen. Tag den ud og lad den afkøle på pladen. Pynt med glasur og slik.

Tip: Du kan lave din vandbakkelse i god tid og fryse den ned rå. På dagen kan den bages direkte fra frost - med en smule længere bagetid end angivet.

5 comments on “Kagemand af vandbakkelse”

    1. Hej Annelise. Jeg håber, at dit barnebarn får en rigtig skøn fødselsdag med sine kammerater! Jeg er sikker på, at han bliver super glad for din hjemmebagte kagemand :).
      Glade bage- og fødselsdagshilsner
      Cathrine Brandt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT