Kagemand af vandbakkelse

5

Min skønne og friske farfar fyldte 84år, og det skulle som altid fejres af hele familien. Han har tidligere fortalt mig, at han aldrig havde fået sin egen kagemand. Og det skulle der selvfølgelig laves om på! Derfor bagte jeg en skøn kagemand af vandbakkelse, som er det eneste rigtige i vores familie. Jeg pyntede den med masser af kakao-glasur og slik. Han blev mægtig glad, og det gjorde alle gæsterne også – den smagte nemlig skønt!

Det skal du bruge:

 • 0,5 liter vand
 • 275g hvedemel
 • 250g smør
 • 7-9æg


Sådan laver du en kagemand:

Kom vand og smør i en gryde og lad smøren smelte helt. Kom melet i på én gang (det er vigtigt, for at undgå klumper), mens gryden stadig står over varme. Sørg for at røre rigtigt godt. Når dejen har samlet sig og er glat, så tages gryden af varmen. Stil dejen til afkøling. Når dejen er kølet ned, så den er lillefinger-varm, så kommes ét æg i af gangen og dejen piskes grundigt med en håndmikser. Kom æg i til du har en blød og blank dej, der ikke er for stiv. Fordel dejen ud på en bageplade, mens du former det til en mand eller kone.

Bag kagemanden eller konen på 200grader i ca. 20-25min. Det er vigtigt, at ovnen ikke åbnes før kagen har bagt i 20 minutter, for så kan du risikere, at kagen falder sammen. Når kagen er gylden tages den ud og køles af. Når den er helt kold kan du pynte med glasur og slik.

Kagemand-1

Kagemand-fb

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Hej Annelise. Jeg håber, at dit barnebarn får en rigtig skøn fødselsdag med sine kammerater! Jeg er sikker på, at han bliver super glad for din hjemmebagte kagemand :).
   Glade bage- og fødselsdagshilsner
   Cathrine Brandt

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Luksus brunsviger
4. oktober 2018
Chokoladekage med rødbeder og chokoladeganache
1. oktober 2018
Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018