Karrygryde med kikærter og kokos

5

Varme, krydrede retter, der kun tager kort tid at forberede og ellers bare passer sig selv. Dét er favoritter herhjemme i de kolde efterårsmåneder. Jeg er vild med karry, kikærter og kokos. De tre ingredienser sammen bliver til en ret fantastisk karrygryde, der luner godt og mætter endnu bedre. Den krydrede karry med kikærter kan laves på den samme tid, som det tager at koge brune ris. Omkring 30-35 minutter. Det synes jeg er helt ok for en sund aftensmad, der er hjemmelavet og lavet fra bunden. Karry, kikærter og kokos er tydeligvis også noget, som min datter er vild med – hun spiste store mængder af karrygryden. Du kan servere den med ris, kartofler eller nemme, hjemmebagte pandebrød.

4 personer
Det skal du bruge:

 • 1 spsk. smør til at stege i
 • 2 rødløg
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 2 gulerødder, skåret i mundrette stykker
 • 1 dåse kikærter
 • 4 fed hvidløg
 • ½ tsk. friskrevet ingefær (kan udelades)
 • 1-2 tsk. garam masala
 • 2-3 tsk. karry
 • 1 tsk. stødt spidskommen
 • Chili efter behag
 • 1-2 tsk. sukker
 • 1 stor dåse kokosmælk
 • 2-3 spsk. kokosmel
 • Frisk lime

Sådan laver du en sund og nem karryret med kikærter:
Skær løg i mundrette stykker. Kom smør eller kokosolie i en gryde og svits løgene her i. Tilsæt tomater. Lad løg og tomater simre i 5-10 minutter til tomatsaften er kogt lidt ind. Kom gulerødder, kikærter, finthakket hvidløg, karry, chili, garam masala og spidskommen i. Rør det hele sammen. Tilsæt kokosmælk og kokosmel og rør igen. Lad karryen simre i 10-15 minutter ved lav varme. Smag til med salt, peber og limesaft.

Tip: Karrygryden kan holde sig 3-4 dage i køleskabet, så lav bare en stor portion, så der er nem aftensmad i løbet af ugen.

karry_kikaerter_8karry_kikaerter_1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Mette Alkærsig

  Jeg lavede denne karrygryde i går (men tilsatte dog en del mere karry, da det er mit yndlingskrydderi) og det var en succes. Den var endnu bedre, da den havde fået lov at stå lidt – jeg lavede retten om formiddagen og spiste den om aftenen. Succes!

  1. Hej Mette.
   Hvor dejligt, at du kunne bruge opskriften på den vegetariske karry, og at den var en succes. Ja, jeg laver også gerne dobbeltportion, så der er til aftensmad eller madpakke dagen efter. Jeg er enig med dig i, at det næsten smager bedre, når det har stået lidt 🙂

   God weekend,
   Cathrine

 2. Kia

  Den her ret er simpelthen fantastisk. Vi elsker den herhjemme. Er så glad for jeg faldt over opskriften. Så tak fordi du deler ud af dem 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

INSTAGRAM

SENESTE

Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018