Karrygryde med kikærter og kokos

6

Varme, krydrede retter, der kun tager kort tid at forberede og ellers bare passer sig selv. Dét er favoritter herhjemme i de kolde efterårsmåneder. Jeg er vild med karry, kikærter og kokos. De tre ingredienser sammen bliver til en ret fantastisk karrygryde, der luner godt og mætter endnu bedre. Den krydrede karry med kikærter kan laves på den samme tid, som det tager at koge brune ris. Omkring 30-35 minutter. Det synes jeg er helt ok for en sund aftensmad, der er hjemmelavet og lavet fra bunden. Karry, kikærter og kokos er tydeligvis også noget, som min datter er vild med – hun spiste store mængder af karrygryden. Du kan servere den med ris, kartofler eller nemme, hjemmebagte pandebrød.

4 personer
Det skal du bruge:

 • 1 spsk. smør til at stege i
 • 2 rødløg
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 2 gulerødder, skåret i mundrette stykker
 • 1 dåse kikærter
 • 4 fed hvidløg
 • ½ tsk. friskrevet ingefær (kan udelades)
 • 1-2 tsk. garam masala
 • 2-3 tsk. karry
 • 1 tsk. stødt spidskommen
 • Chili efter behag
 • 1-2 tsk. sukker
 • 1 stor dåse kokosmælk
 • 2-3 spsk. kokosmel
 • Frisk lime

Sådan laver du en sund og nem karryret med kikærter:
Skær løg i mundrette stykker. Kom smør eller kokosolie i en gryde og svits løgene her i. Tilsæt tomater. Lad løg og tomater simre i 5-10 minutter til tomatsaften er kogt lidt ind. Kom gulerødder, kikærter, finthakket hvidløg, karry, chili, garam masala og spidskommen i. Rør det hele sammen. Tilsæt kokosmælk og kokosmel og rør igen. Lad karryen simre i 10-15 minutter ved lav varme. Smag til med salt, peber og limesaft.

Tip: Karrygryden kan holde sig 3-4 dage i køleskabet, så lav bare en stor portion, så der er nem aftensmad i løbet af ugen.

karry_kikaerter_8karry_kikaerter_1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Mette Alkærsig

  Jeg lavede denne karrygryde i går (men tilsatte dog en del mere karry, da det er mit yndlingskrydderi) og det var en succes. Den var endnu bedre, da den havde fået lov at stå lidt – jeg lavede retten om formiddagen og spiste den om aftenen. Succes!

  1. Hej Mette.
   Hvor dejligt, at du kunne bruge opskriften på den vegetariske karry, og at den var en succes. Ja, jeg laver også gerne dobbeltportion, så der er til aftensmad eller madpakke dagen efter. Jeg er enig med dig i, at det næsten smager bedre, når det har stået lidt 🙂

   God weekend,
   Cathrine

 2. Kia

  Den her ret er simpelthen fantastisk. Vi elsker den herhjemme. Er så glad for jeg faldt over opskriften. Så tak fordi du deler ud af dem 😀

 3. […] Onsdag og torsdag er manden på aftenvagt,  og derfor har vi en ret på madplanen som han ikke er helt tosset med, det er jeg til gengæld. Vi er først for nylig begyndt at eksperimentere med kødfri aftensmad,  og det kræver lidt tilvænning. Men altså,  karry og kokosmælk, så lækkert – og mega nemt! Jeg bruger opskriften hos Cathrine Brandt […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018