Efteråret giver mig lyst til lune, krydrede retter, der gerne kan spises med en ske. Vi har allerede spist masser af hokkaisdosuppe og krydret karry med kikærter. Men den her Chili sin carne tager nu pladsen som min absolutte favorit. Rigtig comfort-food, der luner godt og smager fantastisk. Chili sin carne er en vegetarisk Chili con carne, hvor jeg har skiftet kødet ud med røde linser. Linserne giver en tekstur, der minder ret meget om kød. Men jeg tror altså, at jeg foretrækker Chili sin carne frem for con carne. Det smager bare så godt! Nem og lækker aftensmad, der mest af alt passer sig selv på komfuret. Lav bare en stor portion, når du er i gang. Det smager mindst lige så godt dagen efter. Har du linser i overskud, så kan du bruge dem til at lave daal - det er også en lækker og nem vegetarisk aftensmad.
4 personer
Det skal du bruge:
- 1 spsk. smør til at stege i
- 1 rødløg, fintsnittet
- 1 rød peber
- 1/4 rød chili (tilsæt mere til sidst, hvis du ønsker den stærkere)
- 5 fed hvidløg
- 1 tsk. paprika
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk. tomatpaste
- 2 spsk. ketchup
- 5 dl. vand
- 150 g røde linser (jeg bruger de her røde linser)
- 2 gulerødder
- 1 dåse majs
- 400 g bønner – jeg brugte kidneybønner og borlottibønner (1 dåse)
- 1 espresso (kan udelades)
- 10 g mørk chokolade (kan udelades)
- Salt og peber
Sådan gør du krydret Chili sin carne:
Snit løg og rød peber i små stykker. Smelt smør i en gryde og svits løg og peberfrugt i 3-5 minutter til det er blødt og har taget en smule farve. Rør jævnligt. Snit chili og hvidløg fint og kom det i gryden. Tilsæt stødt koriander, spidskommen, paprika, ketchup, tomatpaste, hakkede tomater, vand, chokolade og espresso. Rør rundt og lad det komme i kog. Når gryden koger, skrues der ned på lavt blus og røde linser tilsættes. Kom låg på gryden og lad det simre ved lavt blus i ca. 15 minutter til linserne er kogt møre. Rør af og til. Tilsæt mere vand hvis nødvendigt. Skær gulerødderne i mundrette stykker. Kom bønner, gulerødder, majs, salt og peber i. Lad Chili sin carnen simre yderligere 15 minutter, hvor du rører i det jævnligt. Smag Chili Sin Carnen til med salt, peber, chili og evt. lidt sukker og server.
Tip: Jeg toppede min Chili sin carne med avokado, creme fraiche, frisk koriander og serverede den sammen med en frisk majskolbe. Du kan også servere chiligryden med ris eller fladbrød til. Chili sin carne kan sagtens fryses ned.
Indlægget indeholder affiliatelink.
[…] Find opskriften hos Cathrine Brandt. […]
skal linserne være fra en dåse eller forkogte? eller skal de bare komme ditekte fra posen ?
Hej Lisa.
De skal være rå - altså direkte fra posen 🙂
Dejlig opskrift. Er i gang nu med at koge sammen. Forrygende ingredienser. Fed palette! Glæder mig til at smage. Havde ikke lige opskriftens ingredienser, men nok til at kunne lave en variant. Er vild med din krydring. Jeg er FAN...
Hej Jens.
Tusind tak! Sikke en rar hilsen - den er jeg glad for 🙂
Jeg håber, at din chili sin carne smagte dig.
God weekend,
Cathrine
Jeg tog udgangspunkt i din opskrift og min chili sin carne blev SÅ god. Kan anbefale at tilsætte squash og butterbeans også!
Mmh, det lyder virkelig også lækkert. Det må jeg absolut prøve 🙂 Dejligt, at du havde lyst til at prøve opskriften. Vi er også vilde med chili sin carne her hjemme.
Det er jeg ret sikker på den kan! I første omgang er den nu sendt videre til min lillebror, mens jeg lader op til næste portion 🙂
Wauw!!! var egentlig ret skeptisk da jeg startede med at lave retten, men hold da op den er lækker og smager virkelig virkelig godt - er total fan?
Hej Marie.
Sikke en dejlig kommentar - større skulderklap kan en opskrift da ikke få 🙂
Jeg håber, at den hjemmelavede chili sin carne kan blive en lige så stor favorit hos dig, som den er hjemme hos os.
Rigtig god dag,
Cathrine