Kiks, ganache og peanuts - Bryllupskage part 1

I august var jeg til det dejligste bryllup hos nogle endnu mere dejlige mennesker. Jeg havde fået lov til at bage deres bryllupskage. Av, for et ansvar - og kæmpe skulderklap. Det gad jeg bare rigtig gerne. Hvis jeg altså måtte bestemme, hvad der skulle serveres.

Og sådan gik det til, at jeg fik fuld ret til at bestemme, hvad de kære venner skulle have serveret af bryllupskage. En bryllupskage blev til mange bryllupskager. Faktisk fem forskellige. Og hele 350 styks. For hvem kan egentligt vælge, når man har muligheden for at bage og smage lidt af det hele? Ikke jeg. En slags bryllupskage tapas, kunne mange kalde det. Jeg bagte præcis den bryllupskage, jeg selv ville have lyst til at få serveret og nyde. Fem små hapsere - alle ret simple og enkle i sine smage, så de gode råvarer fik lov til at skinne igennem.

Aldrig har jeg fået så meget ros for noget bagværk. Jeg havde helt svært ved at rumme det. Men fantastisk, selvfølgelig. Det var alt umagen værd!

Her får I den første del af bryllupskagerne. Resten præsenterer jeg jer for løbende. I får selvfølgelig også opskrifterne. Så I kan gøre mig kunsten efter og servere kagetapas. Enten alle fem slags eller de stykker, I synes allerbedst om.

Part 1 er en sprød kiks dyppet i mælkechokolade og toppet med en fløjlsblød gold ganache og en saltet peanuts. En slags luksus Snickers. Sådan smagte den, og den var en favorit hos flere gæster.

Cirka 70 stk.
Det skal du bruge:

Kiks

  • 60 g hvedemel
  • 20 g mandelmel
  • 25 g flormelis
  • 40 g koldt smør, skåret i mindre tern
  • Lille ½ tsk. salt
  • 1 æg (du skal kun bruge ca. 1/4 af ægget, 15 g)

Gold ganache

  • 400 g Gold chokolade (reklame)
  • 200 g piskefløde
  • 50 g glukosesirup
  • 1 tsk. flagesalt

Derudover

Sådan gør du:
Kiks: Kom hvedemel, mandelmel, flormelis og koldt smør og salt i en foodprocessor. Blend ingredienserne sammen kort og effektivt. Slå ægget ud i en skål, pisk det sammen med en gaffel og kom 15 g af ægget i dejen. Blend kort til dejen samler sig. Er den fortsat lidt smuldret, så vend den ud på bordet og saml den med hænderne. Undgå at ælte dejen. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den køle i 30 minutter i køleskabet.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Den skal være cirka 3 mm høj. Lad den hvile 30-60 minutter i køleskabet.

Jeg bager mine bunde på en Air mat, der sikrer, at de bliver bagt jævnt og sprøde. Har du ikke sådan en (endnu), så bruger du en bageplade beklædt med bagepapir.

Tænd ovnen på 175 grader over/under varme. Stik kiks ud og læg dem på pladen. Det gøres nemmest med en vinklet dejspatel, og når dejen er kold. Køl/frys dejen undervejs om nødvendigt. Gentag udrulningen til du har kiks nok. Bag dine mørdejskiks i cirka 10 minutter til let gyldne. Afkøl på en rist.

Gold ganache: Kom gold chokoladen i en skål. Kom fløde og glukosesirup i en gryde og bring det forsigtigt i kog under omrøring. Hæld det over chokoladen. Lad det trække i 1 minut, tilsæt salt og rør herefter i midten af ganachen med en dejspatel til den begynder at samle sig. Herefter kan du arbejde udad i skålen til ganachen er rørt homogen. Er der enkelte stykker chokolade tilbage, så kan du blende din ganache helt glat med en stavblender. Kom husholdningsfilm direkte oven på ganachen og stil den på køl til gennemkold.

Kom tyl i sprøjteposen. Kom lidt ganache i ad gangen og lad den temperere - så er den nemmest at arbejde med.

Samling af kagerne: Dyp kiksene i den tempererede mælkechokolade. Lad chokoladen sætte sig. Sprøjt ganache på - hold sprøjteposen helt lodret over kiksen, når du sprøjter ud. Så får du det fineste resultat. Kom en halv peanuts på toppen og drys med lidt guldstøv. Server.

Tip: Du kan sagtens samle kagerne dagen før servering. Både kiks og ganache kan laves op til en uges tid forinden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT