Kiks med chokolade

Min svaghed for kiks er vist stedfæstet nu. Jeg troede, det skyldtes en voksende graviditetsmave, men nu er Bertha født for længst, og jeg elsker stadig kiks lige så højt. Det er altså bare den bedste lille sidemakker til min eftermiddagskaffe. Og så gør hjemmebagte kiks madpakken endnu bedre, har jeg ladet mig fortælle af hustandens 7-årige.

Så jeg fortsætter min kiksebagning. Denne gang er det en sprød kiks overtrukket med chokolade. For sådan en pakke fandt børnene, da vi var ude at handle - og jeg lovede dem, at jeg ville bage lignende chokoladekiks til dem. Spørger du mig, så smager hjemmebagte kiks bare meget bedre end dem, man kan købe. Smør, friskt mel og god chokolade løfter en chokoladekiks til nye højder.

Jeg har listet fuldkornsmel og havregryn i kiksene for endnu mere tekstur og meget mere smag. Det smager så godt sammen med den mørke chokolade på toppen.

Ca. 25 stk
Det skal du bruge

Derudover: Udstikker ca. 6 cm - jeg bruger det her udstikkersæt (reklamelink)

Sådan gør du
Kom alle de tørre ingredienser i en skål og rør det sammen. Skær smørret i mindre stykker og rør det sammen, så du får en smuldret dej. Jeg gør det på min røremaskine med en K-spade, men det kan også smuldres sammen i hånden. Tilsæt ægget og rør dejen sammen.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til 5 mm tykkelse. Stik kiks ud med en udstikker. Fjern den overskydende dej og kom kiksene på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan komme dejen kort på frys - så er kiksene nemmere at få af bagepapiret. Rul den overskydende dej ud og gentag - fortsæt til alt dejen er stukket ud til kiks.

Bag kiksene ved 180 grader varmluft i ca. 12-15 minutter til gyldne. Lad dem køle af på en rist. Jeg er glad for at bruge den her bagerist til mit bagværk (reklamelink).

Temperere chokoladen - læs her hvordan du tempererer chokolade. Dyp de afkølede kiks i chokoladen og lad den sætte sig.

Opbevar dine chokoladekiks i en lufttætbeholder ved stuetemperatur. Jeg bruger den her condibøtte. (reklamelink)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 comments on “Kiks med chokolade”

  1. Kunne man tilføje overskudssurdej? 🙋🏼‍♀️Og i så fald, har du måske erfaring med, hvor mange gram ?

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT