Min svaghed for kiks er vist stedfæstet nu. Jeg troede, det skyldtes en voksende graviditetsmave, men nu er Bertha født for længst, og jeg elsker stadig kiks lige så højt. Det er altså bare den bedste lille sidemakker til min eftermiddagskaffe. Og så gør hjemmebagte kiks madpakken endnu bedre, har jeg ladet mig fortælle af hustandens 7-årige.
Så jeg fortsætter min kiksebagning. Denne gang er det en sprød kiks overtrukket med chokolade. For sådan en pakke fandt børnene, da vi var ude at handle - og jeg lovede dem, at jeg ville bage lignende chokoladekiks til dem. Spørger du mig, så smager hjemmebagte kiks bare meget bedre end dem, man kan købe. Smør, friskt mel og god chokolade løfter en chokoladekiks til nye højder.
Jeg har listet fuldkornsmel og havregryn i kiksene for endnu mere tekstur og meget mere smag. Det smager så godt sammen med den mørke chokolade på toppen.
Ca. 25 stk
Det skal du bruge
- 150 g hvedemel
- 100 g fuldkorns hvedemel - jeg bruger den her fuldkornshvedemel fra Kornby Mølle (reklamelink)
- 25 g havregryn, blendet
- 50 g rørsukker
- 50 g flormelis
- 1 g salt
- 125 g smør, koldt
- 1 æg
- 260 g mørk chokolade - jeg bruger den her chokolade fra Callebaut (reklamelink)
Derudover: Udstikker ca. 6 cm - jeg bruger det her udstikkersæt (reklamelink)
Sådan gør du
Kom alle de tørre ingredienser i en skål og rør det sammen. Skær smørret i mindre stykker og rør det sammen, så du får en smuldret dej. Jeg gør det på min røremaskine med en K-spade, men det kan også smuldres sammen i hånden. Tilsæt ægget og rør dejen sammen.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til 5 mm tykkelse. Stik kiks ud med en udstikker. Fjern den overskydende dej og kom kiksene på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan komme dejen kort på frys - så er kiksene nemmere at få af bagepapiret. Rul den overskydende dej ud og gentag - fortsæt til alt dejen er stukket ud til kiks.
Bag kiksene ved 180 grader varmluft i ca. 12-15 minutter til gyldne. Lad dem køle af på en rist. Jeg er glad for at bruge den her bagerist til mit bagværk (reklamelink).
Temperere chokoladen - læs her hvordan du tempererer chokolade. Dyp de afkølede kiks i chokoladen og lad den sætte sig.
Opbevar dine chokoladekiks i en lufttætbeholder ved stuetemperatur. Jeg bruger den her condibøtte. (reklamelink)
Kunne man tilføje overskudssurdej? 🙋🏼♀️Og i så fald, har du måske erfaring med, hvor mange gram ?
Virkelig nemme at lave og sindssygt lækre 🤩
Hej Line
Tak! Hjemmebagte chokoladekiks er bare det bedste.
God bagelyst,
Cathrine