Kiks med salt og peber

Det er så sjovt og motiverende at bage til dem, jeg holder. Derfor tager jeg også altid gerne imod ønsker og ideer. Min kære veninde skrev til mig, at hun drømte om en opskrift på sprøde kiks med salt og peber. Da Morten i forvejen har skreget på bagværk drysset med netop det – så var jeg nødt til at eksperimentere.

Jeg landede på de her kiks med et generøst drys salt og peber. Den helt perfekte kiks til tapas, ostebord eller som en snack til en god drink. Jeg er så glad for at bage mine kiks selv – smagen af smør klæder en kiks så meget!

Er du også til fals for kiks, så finder du flere af de hjemmebagte slags her

Ca. 30 stk.
Det skal du bruge:

  • 100 g fint hvedemel
  • 50 g groft rugmel
  • 20 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g smør, let stuetempereret
  • 3-5 spsk. vand
  • Flagesalt og friskkværnet sort peber
  • En udstikker på 6 cm - jeg bruger det her udstikkersæt (reklamelink)

Sådan gør du:
Kom alle de tørre ingredienser i en skål og rør dem sammen. Tilsæt smør og smuldre dejen sammen. Tilsæt vandet lidt ad gangen og saml dejen med hånden. Undlad at ælte dejen - så får du seje kiks, men saml den blot ved at arbejde dejen rundt. Tilsæt vand indtil du har en samlet, men ikke våd dej.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Drys bordet let med hvedemel og rul dejen ud til ca. 3 mm tykkelse. Stik kiks ud med en udstikker. Placer kiksene på en bageplade beklædt med bagepapir. Kiksene flyttes nemmeste fra bordet med en vinklet dejspatel (reklamelink). Fortsæt indtil alt dejen er rullet og stukket ud. Bliver din dej for tør undervejs, så kan du tilsætte en lillebitte smule vand. Drys kiksene med flagesalt og friskkværnet peber. Bag dem i ca. 10-15 minutter til de er gyldne. Afkøl dem på en rist og nyd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments on “Kiks med salt og peber”

  1. Har gang i kikse bageriet, og vil lige høre hvor lang tid de kan holde i kagedåsen ?

  2. Jeg lavede kiksene til min fødselsdag. De var lidt svære at udstikke, ved ikke om jeg fik rullet dejen for tynd måske. Jeg skar dem ud i firkanter i stedet for. De smagte rigtigt godt og var en stor succes 🙂

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT