Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks

Den bedste kiksekage. Virkelig! Den strøg lige ind på min liste over favoritkager. Hold nu op, hvor smagte den godt! Kiksekage er en klassiker, som mange husker, at deres mormor eller farmor lavede. Jeg husker den også. Den blev ofte serveret på kaffebordet, da jeg var lille. Forskellen på dén kiksekage og min hjemmelavede kiksekage er bare, at jeg har skiftet palmin og kakaopulver ud med smør og god chokolade. Og det klæder kiksekagen! Tilføj så lige hjemmebagte fuldkorns vaniljekiks, og så har du en helt fantastisk kiksekage af de bedste råvarer. Kiksekagen er tilmed nem at lave.

Den her kage må du simpelthen prøve at lave! Det vil du absolut ikke fortryde.

Det skal du bruge:

Sådan bager du den bedste kiksekage med smørblød chokoladecreme og sprøde vaniljekiks:
Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Den må ikke blive for varm. Lad den stå og køle af, mens resten af chokoladecremen laves. Kom smørret i en skål og pisk den blød, let og luftig. Kom æggeblommerne i én ad gangen og pisk dem sammen med smørret - når den ene æggeblomme er helt inkorporeret, så kan den næste æggeblomme kommes i. Sigt flormelis i smør/æggeblandingen, tilsæt salt og pisk let. Fortsæt med at piske, mens den smeltede chokolade hældes i. Lad chokoladeblandingen køle af.

Pisk æggehviderne stive. Kom 1/3 af æggehviderne i chokoladeblandingen og bank dem godt ind i, så det bliver homogent. Fold forsigtigt de sidste 2/3 af æggehviderne i. Nu skal kiksekagen samles.

Kom til klippet bagepapir i din form. Kom nu et lag chokoladecreme i bunden. Kom kiks på og endnu et lag chokoladecreme. Fortsæt i så mange lag, du ønsker (jeg laver tre lag kiks). Slut med et lag chokoladecreme. Dæk kagen med husholdningsfilm og stil kiksekagen i køleskabet i minimum et par timer og gerne til dagen efter, inden at den serveres.

*Fødevarestyrrelsen fraråder ikke længere at spise rå æg. Jeg foretrækker at bruge rå, økologiske æg fremfor pasteuriseret æg, da jeg synes, at det smager bedre. Men du kan bruge de æg, du foretrækker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

9 comments on “Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks”

 1. Hej Cathrine

  Jeg kan ikke se, at salt er nævnt i fremgangsmåde, hverken her eller i din bog. Hvornår er det bedst at tilsætte?

  Mvh Pernille

 2. Fantastisk opskrift, meget lækker 🙂
  Et lille spørgsmål - du nævner salt blandt ingredienserne, men ikke i fremgangsmåden. Jeg endte med at glemme at komme det i. Hvornår skal det tilsættes? Og anbefaler du saltet eller usaltet smør. Jeg brugte saltet smør og synes egentlig det smagte helt perfekt på den måde 🙂

 3. Kære Cathrine ! Tusinde tak for endnu en fantastisk lækker og indbydende opskrift ! Din blog er min favorit og jeg har efterhånden været igennem en stor del af opskrifterne! Jeg elsker at du bruger let-tilgængelige ingredienser, så jeg ofte ligger inde med ingredienserne og at det desuden ikke er alverdens mærkværdige (og ikke mindst DYRE) sager der skal i. Også elsker jeg, at opskrifterne er overskuelige - selv for én som mig, der altså ikke ligefrem er en haj i køkkenet.... Det betyder dog ikke, at jeg til tider kommer lidt på dybt vand. Men i de tilfælde reddes jeg jo som regel, netop af din kyndige vejledning 🙂

  Jeg har dog ofte ønsket mig et opskrift-index, for nemmere at skabe mig et overblik over de opskrifter jeg endnu mangler at afprøve. Er det noget du har overvejet?

  Og til sidst: det ville være så rart, hvis man kunne få besked på mail, når der er besvarelser på indlæg man har kommenteret og på den måde huske at følge op 🙂

  De bedste hilsener
  Camilla Kirstine

  1. Hej Camilla Kirstine.

   Tusind tak(!) for din kommentar. Hvor er det skønt, at du har glæde af at følge med her på bloggen 🙂

   Tak for feedback - det er virkelig brugbart for mig. Det er rigtig gode ideer, som jeg helt sikkert vil få indført. Måske du kommer til at vente lidt på resultatet, da jeg lige nu går og nyder en barsel med en bette mand, men når jeg vender fuldt tilbage til bloggen, så vil jeg absolut kigge på det. Ingen, tak!

   Rigtig god dag.
   Cathrine

  2. Hej igen Camilla Kirstine.
   Glem min sidste besvarelse - jeg blev så begejstret for dine ideer, at de blev lavet med det samme.
   Så nu kan du ude i højre kolonne finde en knap, der fører dig til en oversigt af alle bloggens opskrifter. Hvis du har en god ide til, hvordan de evt kunne inddeles mere hensigtsmæssigt, så sig endelig til. Lige nu står de i alfabetisk rækkefølge.
   Og du kan også få besked, når der kommer svar på din kommentar 🙂

   Jeg håber, at det gør bloggen mere brugbar.
   Rigtig god dag,
   Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT