Kokosmakroner - nemme, sprøde og svampede kokosmakroner

Opskriften på mine bedste kokosmakroner har manglet herinde! Det er en supernem kage, som kan laves til mange i en håndveningen. Jeg har dog store krav til den lille kage, som jeg ofte synes har tendens til at være lidt tør og kedelig. Det er de her kokostoppe absolut ikke! Jeg har nemlig sørget for at spørge nogle af de dygtige mennesker, jeg kender, til råds. Tippet var, at hvis jeg ønskede kokosmakroner, der er sprøde udenpå, og svampede, lette og lækre indeni, så var hele æg og marcipan vejen frem.

Og det har jeg gjort. Forkælet mine kokostoppe med marcipan og hele æg - og det blev de absolut bedst kokosmakroner, jeg har smagt! En opskrift på klassiske kokosmakroner er født, og jeg ved, at det er den, jeg kommer til at bruge fremover.

10- 11 stk.
Det skal du bruge:

  • 200 g kokosmel
  • 175 g rørsukker
  • 100 g marcipan, revet groft
  • 2 æg, M/L
  • 100 g mørk chokolade - jeg brugte Callebauts mørke chokolade, og pyntede med deres chokoladeæg (reklame)

Sådan laver du de bedste kokosmakroner med marcipan:
Kom alle ingredienser i en skål og rør det sammen til en homogen dej. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst 30 minutter - eller natten over. Del i portioner af 60 g og form til små toppe - mine havde en form som flødeboller. Placer på en bageplade med bagepapir. Fugt fingrene med lidt vand og form dem færdige. Giv dem en flad fod at stå på ved at trykke dejen lidt ned i bagepladen. Bag ved 180 grader varmluft i 15 minutter til gyldne. Afkøl på en rist. Temperere chokoladen, dyb bundene heri og lim et påskeæg fast med chokolade. Opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, hvor de holder sig lækre i et par dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p