Kokosmakroner - nemme, sprøde og svampede

Opskriften på mine bedste kokosmakroner har manglet herinde! Det er en supernem kage, som kan laves til mange i en håndvending. Jeg har dog store krav til den lille kage, som jeg ofte synes har tendens til at være lidt tør og kedelig. Det er de her kokosmakroner absolut ikke! Jeg har nemlig sørget for at spørge nogle af de dygtige mennesker, jeg kender, til råds. Tippet var, at hvis jeg ønskede kokosmakroner, der er sprøde udenpå, og svampede, lette og lækre indeni, så var hele æg og marcipan vejen frem.

Og det har jeg gjort. Forkælet mine kokosmakroner med marcipan og hele æg - og det blev de absolut bedst kokosmakroner, jeg har smagt! En opskrift på klassiske kokosmakroner er født, og jeg ved, at det er den, jeg kommer til at bruge fremover.

9 stk.
Det skal du bruge:

 • 200 g kokosmel (reklamelink)
 • 175 g rørsukker
 • 100 g marcipan, revet groft
 • 2 æg, str. M/L
 • 100 g mørk chokolade - jeg brugte Callebauts mørke chokolade, og pyntede med deres chokoladeæg (reklamelink)

Sådan laver du de bedste kokosmakroner med marcipan:
Kom alle ingredienserne i en skål og rør det sammen til en homogen dej. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst 30 minutter - eller natten over. Del dejen i portioner af ca. 65 g og form dem til små toppe - mine havde en form som flødeboller med en lille top. Placer dem på en bageplade med bagepapir. Fugt fingrene med lidt vand og form dem færdige. Giv dem en flad fod at stå på ved at trykke dejen lidt ned i bagepladen. Bag kokosmakronerne ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter til de er gyldne. Afkøl på en rist. Temperere chokoladen, dyp bundene heri og lim et påskeæg fast med chokolade. Opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, hvor de holder sig lækre i et par dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

15 comments on “Kokosmakroner - nemme, sprøde og svampede”

 1. Efter jeg har prøvet denne opskrift for første gang for nogle måneder siden har jeg nu fast marcipan liggende så vi hurtigt kan blande sådan en omgang sammen! Så lækre og så nemme!

  Deler dem dog oftest op i halv portion - så ca 30g så de er mere snack venlige 😉 men så kan man også altid nappe en 2’er!

 2. Hej Cathrine.
  Jeg har fået din bog"Bagværk".
  I dag har jeg bagt kokosmakroner. De blev simpelthen tørre. Jeg kæmpede lidt med at dejen virkede tør og ikke rigtigt samlede sig. Tilføjede en smule vand, men turde jo ikke gøre for meget. Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke. Hvad kan være problemet? Det virkede nærmest som om der var for meget kokos. For små æg, ikke rørt længe nok? Eller hvad?
  Venligste hilsner
  Dorthe

  1. Hej Dorthe

   De her kokosmakroner skulle gerne blive præcis det modsatte. Jeg bruger selv opskriften igen og igen, og jeg er så glad for den. Jeg tror, at du enten har brugt for små æg, pisket for meget (og dermed har pisket luft ind i massen), eller bagt for længe.

   Jeg håber, at du har lyst til at give dem et forsøg mere.

   God bagelyst,
   Cathrine

 3. Meget lækre og hurtige kokosmakroner. Når jeg har puttet den smeltede chokolade på så er jeg i tvivl om hvordan jeg stiller dem imens chokoladen stivner og hvordan stivner den hurtigst?
  Mvh
  Trine

  1. Hej Trine

   Tak for de rosende ord til opskriften på kokosmakroner. Jeg dypper bunden, skraber den let mod skålens kant, og så stiller jeg kokosmakroner med bunden nedad på et stykke bagepapir. Er chokoladen tempereret korrekt, så vil chokoladen sætte sig hurtigt.

   God bagelyst,
   Cathrine

 4. Jeg er helt pjattet med smagen af disse kokosmakroner. Nogle gange putter jeg revet appelsinskal i - det er virkelig lækkert.

  Jeg synes dog, at de flyder meget ud under bagningen - jeg kan ikke få dem til at bevare højden. Skal jeg tilsætte mere kokosmel? Eller skal dejen trække længere tid?

  1. Hej Mette

   God ide med appelsinskal - det elsker jeg! Jeg prøver det næste gang, jeg skal bage dem 🙂

   De bør bestemt ikke flyde ud. Nærmere det modsatte. Så skal du have mere kokosmel i.

   God bagelyst,
   Cathrine

 5. Hej igen. Tænker forskellen ift hvordan jeg ellers bager kokosmakroner er, at jeg normale pisker æg og sukker luftigt før jeg fyrer kokos i. Er det en fejl i beskrivelsen af din opskrift, når du skriver det hele blandes sammen fra start? Eller er det simpelthen bare en anden metode? Og af nysgerrighed - hvad er effekten fra tiden i køleskabet? God søndag 🙂 kh Ida

  1. Hej Ida

   Nej, det er helt rigtigt, at råvarerne bare skal mixes sammen. Jeg gør det bare med hænderne.

   Tiden på køl får dejen til at samle sig og gør kokostoppene nemmere at forme 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 6. Jeg synes mine er blevet virkelig tørre?! De er efter min bedste overbevisning ikke bagt for længe. Kan det mon have noget at gøre med jeg brugte en billigere version af kokosmelet end Urtekrams?

 7. De bedste kokosmakroner - har bagt dem en del gange efterhånden. Super hurtige og nemme. Jeg tilføjer tit revet skal og saften fra en appelsin - uhmm

  1. Hej Anna

   Ja, meget! Du får det bedste resultat, hvis du venter med at komme chokolade på så. Ellers kan chokoladen "svede" lidt, når de er tøet op.

   God bagelyst,
   Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT