Bag med børnene i sommerferien - 10 nemme og børnevenlige opskrifter

Vi er gået på sommerferie herhjemme. Og selvom jeg fortsat mangler en hel del arbejde på min næste bog 'Bagværk', så nyder jeg at kunne holde fri om dagen sammen med min lille familie. Jeg havde håbet på fuld sol og masser af tid i haven. I stedet bliver det til indehygge og bagning i køkkenet med både Ellinor og Karl Hugo.

Jeg bager med mine børn så ofte, det kan lade sig gøre. De vil gerne, og jeg nyder at dele min bagepassion med dem. Men det kræver også lidt ekstra tålmodighed og opmærksomhed at have børn med i køkkenet. Derfor bager jeg gerne nemme ting, når de små hjælper. Få ingredienser og en nem fremgangsmåde - allerhelst noget, der ikke skal hæve for længe. Så der kan være friskbagt bagværk inden alt for længe.

Her har jeg samlet de 10 opskrifter, jeg selv bruger ofte, når jeg bager sammen med mine børn. Både fordi de er nemme at bage sammen med børn, men også fordi de er store favoritter hos hele familien.

Morgenmadsmuffins
De her muffins har jeg bagt et utal af gange! Oftest sammen med Ellinor og på det seneste sammen med Karl Hugo. Der er er et par steps i opskriften, men resultatet er hele arbejdet værd. De er bagt på gode og nærende råvarer, så vi bruger dem mest som et godt mellemmåltid herhjemme.
Du får opskriften på de sundere morgenmadsmuffins med hindbær og gulerod her

Chokoladeboller
Hele familiens favorit, som vi bager så ofte. Børnene er med til at finde ingredienser, veje af og forme bollerne, når dejen er hævet. Og så spiser de en stor del af chokoladen inden, den når i dejen...
Du finder opskriften på hele familiens yndlings chokoladeboller her

Kokosmakroner
Fem ingredienser, og så er du flyvende. Det hele skal bare røres sammen, formes og bages. Børnene kan være med til det hele. Dyp dem i chokolade for ekstra godhed, eller lad være, hvis du ikke har tiden til det.
Du får opskriften på de nemme kokosmakroner her

Citronkage
Det her er en af Ellinors yndlingskager. Helt simpel og dejlig frisk i smagen. Hun er lige knap fem år, og hun kan næsten bage den selv. Nyd den præcis, som den er, eller top den med en god ostecreme.
Du får opskriften på den nemme og svampede mandel-citronkage her

Cookies med chokolade
Dem bliver vi aldrig trætte af. De er nemme at røre sammen, og børnene elsker at trille dem. Opbevar dem rå i fryseren (læs her hvordan) - så kan der serveres friskbagte og lune cookies hele sommerferien igennem.
Du finder opskriften på mine bedste chocolate chip cookies lige her

Banankage
Sådan en elsker de fleste børn. Og voksne! Banankagen redder de modne bananer fra frugtskålen, og så holder den sig svampet i mange dage. Rør, pisk og bag. Så er der lun banankage.
Du får opskriften på mine børns yndlings banankage her

Scones
Lynhurtig og nemt bagværk, der hverken skal æltes eller hæves. Aboslut børnevenlig bagværk. Lad børnene blande dejen - de er ofte faktisk bedre til at bage scones, end jeg er. Med en scones-dej skal du nemlig ikke gøre dig alt for umage.
Du får opskriften på de bedste scones her

Brownie
Gode ingredienser, en skål og en håndmixer - og så kan du og børnene nemt røre den vildeste brownie sammen. Server den, som den er, eller sammen med is og friske bær. Sommerens skønneste dessert.
Du får opskriften på brownie, der nemt kan bages sammen med børnene, her

Nemme koldhævede boller
Det her bliver med garanti sommerferiens mest brugte opskrift. Brug de tørvarer, du har stående i skabende, kom lidt vand og gær i - og rør sammen med en ske. Lad dejen hygge sig på køl natten over, og så kan du og børnene bage de lækreste, svampede og sprøde boller dagen efter. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men prøv!
Jeg deler opskriften på de nemmeste boller her

Gulerodskage
Her skal du også kun have gang i én skål. Lad børnene veje det hele af, hæld dejen i formen og bag den bedste gulerodskage.
Få opskriften på min yndlings gulerodskage her

Rigtig god sommerferie til jer alle. Vi ses til endnu mere bagning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT