Koldhævede granolaboller - nemme, luftige og sprøde

Jeg kan ret godt lide de boller, som kan nydes præcis, som de her. Jeg elsker tandsmør, bevares, og jeg vil til enhver tid påstå, at lidt rigtig godt smør kun klæder hjemmebagte boller eller brød. Men de fleste af de her granolaboller blev nydt helt for sig selv - de er nemlig smækfyldt med gode råvarer, som giver masser af smag. Måske du har smagt en myslibolle før? De her boller minder meget om. Dejen er dejlig fugtig, så de ikke bliver tørre eller kedelige, når de ligger i tasken eller madpakken indtil, at de skal nydes.

12-15 stk.
Det skal du bruge:

Fyld til iblødsætning 

Dejen

Sådan gør du:
Kom solsikkekerner, flager og frø i en skål og rør sammen med de 85 g vand. Lad det stå og trække i minimum 30 minutter. Kom vand, gær og honning i en skål og rør det sammen. Tilsæt tranebær, de udblødte kerner, mel og salt. Dejen æltes godt til den er glat og skinnende. Jeg æltede dejen på min røremaskine. Kom dejen i en skål, der er smurt med lidt olivenolie. Kom et låg på. Lad dejen stå ved stuetemperatur i 60 minutter og stil den herefter på køl natten over.

Dagen efter tændes ovnen med et bagestål eller bagesten i ovnen på 275 grader varmluft. Når ovnen er varm, så sættes en bageplade i nederste rille af ovnen. Drys sesamfrø på bordet. Vend dejen ud på bordet ovenpå sesamfrøene og drys med sesamfrø på toppen. Del dejen i 12-15 styks, som kommes på et stykke bagepapir. Kom bollerne ind på bagestålet og hæld et glas vand i bunden af den varme bageplade, så der skabes damp i ovnen. Luk ovnlågen hurtigst muligt. Skru temperaturen ned på 230 grader og bag bollerne i 10 minutter. Tag pladen med vand ud, skru ovnen op på 260 grader og bag bollerne i få minutter mere til de er godt gyldne. Afkøl granolabollerne og nyd.

Indlægget indeholder affiliatelinks. 

5 comments on “Koldhævede granolaboller - nemme, luftige og sprøde”

 1. Hejsa.
  Kan man bage uden bagestål??
  Har ikke lige fødselsdag endnu, men vil rigtig gerne i gang med dine lækre opskrifter.

  1. Hej Majbrit

   Ja, det kan du. Det giver ikke helt samme resultat, men det bliver stadig rigtig lækkert.
   Du varmer bare en bageplade op i ovnen og fører bollerne derind på.

   God bagelyst,
   Cathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT