Koldhævede kanelsnegle - snaskede, svampede og søde

Bare duften af friskbagte kanelsnegle gør mig glad helt ned i maven. Luftig og let dej, snasket, sød og kanelrig remonce - så bliver det ikke meget bedre! Jeg spiser allerhelst kanelsnegle til en lang og hyggelig morgenmad. Men de smager bare bedst, når de er helt friskbagte. Derfor er det genialt, at kanelsneglene kan koldhæves og bages lige inden servering. Mums!

Dejen er fantastisk at arbejde med. Remoncen har jeg gjort endnu mere smagfuld med kardemomme og stødt ingefær, som bare fremhæver kanelens dejlige smag. Lad dine kanelsnegle udvikle smag i køleskabet natten over, og bag dem lige inden servering - hvad end det er til morgenmad eller eftermiddagshygge.

Ca. 20-25 stk.
Det skal du bruge:

  • 225 g mælk
  • 10 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel
  • 4 g salt
  • 75 g stuetempereret smør

Kanel-remonce

  • 125 g smør
  • 125 g brun farin
  • 2 spsk. kanel
  • 1 stor spsk. mandelmel (kan udelades, men giver en god smag og hjælper remoncen med at blive i kanelsneglene)
  • ½ tsk. stødt kardemomme (kan udelades)
  • ½ tsk. stødt ingefær (kan udelades)

Flødeost-creme

  • 200 g flødeost naturel
  • 60 g flormelis

Sådan bager du bløde, koldhævede kanelsnegle:
Kom mælk, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst. Kom ægget i og rør ud. Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er samlet. Det er en ret fast dej inden, at smørret kommes i. Tilsæt det bløde smør og ælt dejen til den er glat og slipper skålens kanter eller bordet. Dejen er nem at arbejde med, så den kan æltes både på røremaskine og i hånden.

Dæk skålen med husholdningsfilm og derefter et viskestykke, og lad dejen hæve i 60 minutter ved stuetemperatur. Remoncen laves imens. Kom alle ingredienserne til remoncen i en skål og rør det sammen med en gaffel. Stil det til side.

Drys bordet med mel og vend dejen ud. Rul dejen til et rektangel på 60 x 30 cm. Smør med remonce over det hele og rul dejen til en pølse på den lange led. Kom bagepapir i en bradepande - jeg bruger en stor bradepande på 25 x 35 cm og en mindre på 15x20 cm. Skær kanelsneglene ud på ca. 2 cm. Det er nemmest at skære dem ud med en brødkniv, som du kommer en smule mel på undervejs. Placér kanelsneglene i bradepanden med afstand i mellem. Kom en pose omkring kanelsneglene og lad dem efterhæve i 45 minutter ved stuetemperatur. Stil dem på køl natten over.

Dagen efter tages kanelsneglene ud af køleskabet, og de får lov til at vågne ved stuetemperatur, mens ovnen varmes op til 220 grader varmluft. Bag kanelsneglene i ca. 12-15 minutter til de er let gyldne.

Lad kanelsneglene køle helt af, mens du laver ostecremen. Rør flødeost og flormelis sammen og smør på kanelsneglene.

22 comments on “Koldhævede kanelsnegle - snaskede, svampede og søde”

  1. Er det muligt at bage dem samme dag? Hvis de hæver ved stuetemperatur i 45min? eller er det meget nødvendigt de skal stå natten over? 🙂

  2. Hej Cathrine,
    Kan disse også laves i en form i stedet for enkeltvis på bageplade? 🙂

    Mvh
    Cecilie

  3. Hej!
    Jeg synes det ser alt for lækkert ud, og tænker at det jo passer sig godt ind her i oktober.
    Kunne rigtig godt tænke mig at lave en stor portion, og så ville det jo være dejligt at kunne fryse en bradepande, med rå dej, ned. Har du erfaringer med det?
    Havde selv tænkt, at jeg måske kunne fryse snegle ned i formen, og så lægge dem i køleskabet aftenen før jeg skal bruge dem?
    God weekend til dig <3
    Vh Freja

  4. Uhmm de lyder gode. Hvor mange timer kan de max stå i køleskabet? Tænker at lave dem kl 12 inden aftenvagt og så bage dem næste morgen kl 9?

  5. Hej! De ser mega lækre ud og skal helt klart prøves! Jeg har dog ikke et særlig stort køleskab, så ville det være muligt at lade dem koldhæve når de stadig er rullede og så skære dem ud efterfølgende? Eller kan de evt stå på køkkenbænken natten over (jeg bor i en ret kølig lejlighed) ?

  6. Hejsa
    Hvis jeg ønsker at fryse dem ned, hvornår i processen skal de så i fryseren? Efter at have koldhævet over natten eller bare lige så snart, de er rullet og lagt i form (og så direkte i fryser-optøning-ovn)?
    Tak!
    Mvh

    1. Hej Gry

      Jeg foretrækker at lade dem efterhæve en smule og fryse dem. De har rigtigt godt af at vågne i køleskabet natten over, når du gerne vil bage dem.

      God bagelyst,
      Cathrine

  7. Hej Cathrine
    Jeg vil gerne lave snurrer til brunch, og jeg vil gerne gøre det nemmest muligt til dagen, hvor meget andet skal laves. Jeg er derfor ude i, hvilke af to muligheder der er bedst
    1) Bruge denne opskrift og så blot lave snurrer i stedet for kanelsnegle
    2) Bruge din opskrift på kanelsnurrer, fryse dem ned inden efterhævning, tage op aftenen inden og lad dem stå i køleskabet til de bages næste morgen. Bruger man denne mulighed, hvor længe kan man så have dem i fryseren?
    Måske det kommer ud på et, men vil lige høre dig 🙂 På forhånd tak!

    Bedste hilsner Sanne

  8. Hej Cathrine.
    Du skriver:
    “ Kom en pose omkring kanelsneglene og lad dem efterhæve i 45 minutter ved stuetemperatur. Stil dem på køl natten over.”

    Mener du bare sådan en gennemsigtig fryse-plastikpose? Hvis ja, hvor mange liter skal de så være på, for at kunne nå rundt om en hel bradepande?
    Og skal posen fortsat være på over natten?
    På forhånd tak for Hjælpen. ☺️🙏🏻

    1. Hej Mette

      Du kan enten dække til med husholdningsfilm, stanniol eller en pose. Jeg bruger nogle 15 liters poser. Ja, det skal den.

      God bagelyst,
      Cathrine

  9. De er mega gode. Nemme at lave, og fantastisk at kunne servere så lækre friskbagte kanelsnegle til sine gæster.
    De er altid er kæmpe hit her.

  10. Hej Cathrine.
    Vil jeg kunne sprøjte en god klat vanillecreme ind i hver snegl før de skal på køl ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT