Koldhævede kanelsnegle - snaskede, svampede og søde

Bare duften af friskbagte kanelsnegle gør mig glad helt ned i maven. Luftig og let dej, snasket, sød og kanelrig remonce - så bliver det ikke meget bedre! Jeg spiser allerhelst kanelsnegle til en lang og hyggelig morgenmad. Men de smager bare bedst, når de er helt friskbagte. Derfor er det genialt, at kanelsneglene kan koldhæves og bages lige inden servering. Mums!

Dejen er fantastisk at arbejde med. Remoncen har jeg gjort endnu mere smagfuld med kardemomme og stødt ingefær, som bare fremhæver kanelens dejlige smag. Lad dine kanelsnegle udvikle smag i køleskabet natten over, og bag dem lige inden servering - hvad end det er til morgenmad eller eftermiddagshygge.

Ca. 20-25 stk.
Det skal du bruge:

 • 225 g mælk
 • 10 g gær
 • 50 g sukker
 • 1 æg
 • 500 g hvedemel
 • 4 g salt
 • 75 g stuetemperet smør

Kanel-remonce:

 • 125 g smør
 • 125 g brun farin
 • 2 spsk. kanel
 • 1 stor spsk. mandelmel (kan udelades, men giver en god smag og hjælper remoncen med at blive i kanelsneglene)
 • ½ tsk. stødt kardemomme (kan udelades)
 • ½ tsk. stødt ingefær (kan udelades)

Flødeost-creme:

 • 200 g flødeost naturel
 • 60 g flormelis

Sådan bager du bløde, kolhævede kanelsnegle:
Kom mælk, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst. Kom ægget i og rør ud. Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er samlet. Det er en ret fast dej inden, at smørret kommes i. Tilsæt det bløde smør og ælt dejen til den er glat og slipper skålens kanter eller bordet. Dejen er nem at arbejde med, så den kan æltes både på røremaskine og i hånden.

Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur. Mens laves remoncen. Kom alle ingredienser i en skål og rør det sammen med en gaffel. Stil til side.

Drys bordet med mel og vend dejen ud. Rul dejen til en rektangel på 60x30 cm. Smør med remonce over det hele og rul dejen til en pølse på den lange led. Kom bagepapir i en bradepande - jeg brugte en stor bradepande på 25x35 cm og en mindre på 15x20 cm. Skær kanelsneglene ud på ca. 2 cm. Det er nemmest at skære dem med en brødkniv, som du kommer en smule mel på undervejs. Placer kanelsneglene i bradepanden med afstand i mellem. Kom en pose omkring kanelsneglene og lad dem efterhæve 45 minutter ved stuetemperatur. Stil dem på køl natten over.

Dagen efter tages kanelsneglene ud af køleskabet, og de får lov til at vågne ved stuetemperatur, mens ovnen varmes op til 220 grader varmluft. Bag kanelsneglene i ca. 12-15 minutter til let gyldne.

Lad kanelsneglene køle helt af, mens du laver ostecremen. Rør flødeost og flormelis sammen og smør på kanelsneglene.

15 comments on “Koldhævede kanelsnegle - snaskede, svampede og søde”

 1. Er det muligt at bage dem samme dag? Hvis de hæver ved stuetemperatur i 45min? eller er det meget nødvendigt de skal stå natten over? 🙂

 2. Hej Cathrine,
  Kan disse også laves i en form i stedet for enkeltvis på bageplade? 🙂

  Mvh
  Cecilie

 3. Hej!
  Jeg synes det ser alt for lækkert ud, og tænker at det jo passer sig godt ind her i oktober.
  Kunne rigtig godt tænke mig at lave en stor portion, og så ville det jo være dejligt at kunne fryse en bradepande, med rå dej, ned. Har du erfaringer med det?
  Havde selv tænkt, at jeg måske kunne fryse snegle ned i formen, og så lægge dem i køleskabet aftenen før jeg skal bruge dem?
  God weekend til dig <3
  Vh Freja

 4. Uhmm de lyder gode. Hvor mange timer kan de max stå i køleskabet? Tænker at lave dem kl 12 inden aftenvagt og så bage dem næste morgen kl 9?

 5. Hej! De ser mega lækre ud og skal helt klart prøves! Jeg har dog ikke et særlig stort køleskab, så ville det være muligt at lade dem koldhæve når de stadig er rullede og så skære dem ud efterfølgende? Eller kan de evt stå på køkkenbænken natten over (jeg bor i en ret kølig lejlighed) 😊

 6. Hejsa
  Hvis jeg ønsker at fryse dem ned, hvornår i processen skal de så i fryseren? Efter at have koldhævet over natten eller bare lige så snart, de er rullet og lagt i form (og så direkte i fryser-optøning-ovn)?
  Tak!
  Mvh

  1. Hej Gry

   Jeg foretrækker at lade dem efterhæve en smule og fryse dem. De har rigtigt godt af at vågne i køleskabet natten over, når du gerne vil bage dem.

   God bagelyst,
   Cathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p