Koldhævet rugbrød med øl og gær

Annonce for Valsemøllen

Det er slet ikke svært at bage sit eget rugbrød! Rør rugbrødsdejen sammen om aftenen, og lad rugbrødet koldhæve i køleskabet natten over. Så kan du bage dit eget hjemmelavede rugbrød om morgenen. Sådan en skive lun rugbrød er det bedste! Rugbrødet er bagt på øl, som giver det skønne sødelig noter, der passer fantastisk sammen med rugens dybe kornsmag.

Rugbrødet er bagt med Valsemøllens mel. Valsemøllen hed tidligere Finax, som du måske bedre kender det som? 

1 stk.
Det skal du bruge:

Sådan laver du et hjemmebagt rugbrød:
Kom øl, vand, kerner og frø i en skål og lad det trække ½-1 time (eller natten over). Kom gær og surmælksprodukt i og rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt hvedemel, rugmel og salt. Rør dejen sammen på en røremaskine med K-spaden i 5 minutter ved lav/medium hastighed - har du ingen røremaskine, så kan du røre dejen godt sammen med en ske eller håndmixer. Smør en rugbrødsform med smør. Kom dejen i og fordel den godt i formen - det gøres nemmest med bagsiden af en fugtig ske. Kom et låg over formen, og lad rugbrødet hæve 3-4 timer ved stuetemperatur indtil, at det er hævet, så det fylder ca. 50 % i formen, og du kan se aktivitet i dejen. Kom rugbrødet i køleskabet natten over.

Om morgenen bages rugbrødet ved 180 grader over/under varme i 1 time og 20 minutter. Det skal have en kernetemperatur på 98-99 grader før, at det er færdigbagt.

Tip: Vil du hellere bage et rugbrød med surdej? Find et superlækkert hverdagsrugbrød med maltmel og surdej i min E-bog Surdej - køb den her.

Indlægget indeholder affiliatelinks

2 comments on “Koldhævet rugbrød med øl og gær”

  1. Hej Cathrine
    Skal der bruges honning i denne opskrift?
    Det er ikke nævnt oppe ved ingredienserne, men det er det nede i teksten.

    God påske og tak.

    Mvh Anja

  2. Hej Anja
    Tak for at gøre mig opmærksom på det 🙂

    Honningen har sneget sig ind, da jeg har testet brødet både med og uden. Jeg synes dog, at rugbrødet blev en smule for sødt, når der var honning i også, da øllen giver en god sødme i sig selv.

    Jeg brugte 2 spsk. honning - hvis du ønsker et sødt brød, så kan du tilføje det. Men jeg endte med at udelade det. Sådan syntes jeg, at det blev allerbedst. Men det er en smagssag, vil jeg vurdere.

    God bagelyst,
    Cathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p