Koldhævet surdejspizza med fuldkorn

Annonce for Valsemøllen

Jeg elskeeer pizza! En hjemmelavet surdejspizza er min absolut favorit. Opskriften på den her surdejspizzabund er min alletiders bedste. Den bruger jeg hver gang, at jeg bager pizza.

Men nu er der kommet endnu en surdejspizzabund til - denne gang med lidt fuldkorn i. Fuldkorn giver masser af smag og lidt mere mæthed, og så er det stadig en virkelig skøn pizzabund, der bliver tynd, sprød og luftig.

3 stk.
Det skal du bruge:

Sådan laver du en fuldkornspizzabund med surdej:
Dag 1: Kom vand og mel i en skål, rør det sammen og lad det stå og trække i minimum 45 minutter - herved sker en autolyse, som gør dejen meget nemmere at ælte. Tilsæt surdej og salt og ælt dejen til den er glat, samlet og slipper skålens kanter. Kom dejen i en skål smurt med lidt olie. Læg låg på og lad dejen hæve ved stuetemperatur i fire timer inden, at dejen kommes på køl til dagen efter.

Dag 2: Tænd ovnen på højeste temperatur med et bagestål eller bagesten i. Vend dejen ud på et godt meldrysset bord og del den i tre portioner. Form hver portion let til en kugle. Dæk med en plastikpose og lad dejen hvile i 30 minutter. Form hver dejportion til en pizzabund, kom dit yndslingsfyld på og bag pizzaerne i 5-7 minutter til godt gyldne i kanten. Server og nyd.

Bagetip: Hvorfor skal en pizza bages på en bagesten?
Hvis du bruger en bagesten eller et bagestål, når du bager pizza, så kan du skabe nogle af de samme betingelser, som en stenovn kan skabe. Du kan altså bage pizzaer, som minder om den ægte italienske udgave, når du bager den på en bagesten eller bagestål. De bevirker, at ovnen opretholder en høj og jævn temperatur, og selve stålet afgiver en meget høj og intensiv varme til pizzaen. Pizzaen skal altså ikke bages i lige så lang tid, som hvis du bagte den på en almindelig bageplade. Den høje og intensive varme gør, at pizzaen får en let og luftig krumme og en sprød og mørk skorpe.

Du skal lade bagestålet eller bagestenen og ovnen blive tilstrækkelig varm inden, at du bager pizzaen. Du kan derfor med fordel tænde for ovnen i rigtig god tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p