Jeg udnytter hver en mulighed for at bage brød til dem, jeg holder af. Så da jeg skulle mødes med min madklub i Zulu Sommerbio til grill og filmhygge, så skulle der bages. Jeg ville gerne bage små, fine kuvertbrød, der var nemme at håndtere, når de skulle fragtes og spises på et tæppe. Derfor bagte jeg små kuvertbrød i muffinsforme. De blev så fine! Jeg bagte dem på groft ølandshvede, da jeg elsker ølandshvedens aromatiske smag. På toppen blev de pyntede med græskarkerner.
16 stk.
Det skal du bruge:
- 350g koldt vand
- 5g økologisk gær
- 550g groft ølandshvede
- 15g salt
- 1 spsk. rørsukker
- Græskarkerner
- Olivenolie
- 1 muffinform (brødene kan selvfølgelig også bages som almindelig små boller eller brød)
Sådan bager du kuvertbrød:
Dag 1: Kom vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt mel, sukker og salt. Ælt det hele rigtigt godt – gerne på en røremaskine, til du har en glat og smidig dej. Lav en glutenprøve, for at tjekke, om dejen er æltet nok - klik her for at se hvordan. Smør en skål med lidt olivenolie og kom den færdigæltet dej heri. Dæk dejen til og lad den hæve i køleskabet til dagen efter.
Dag 2: Smør dine muffinsforme med olivenolie. Vend forsigtet dejen ud på et meldrysset bord. Skær passende mængder dej af og placer det i muffinsformene. Lad kuvertbrødene hæve tildækket i ca. 2 timer. Når brødene er hævet pensles de med en smule olivenolie og pyntes med græskarkerner. Bag brødene i en forvarmet ovn på 230grader i 12-15 minutter.
Forstår ikke denne brøddej. Fulgte opskriften fuldt ud. Dejen var tør og jeg måtte tilføre mere vand. Dejen kørte i virkelig lang tid, og blev aldrig rigtig smidig. Nu står den på køl til i morgen, og jeg er spændt på om den kan bruges til noget.
Hvad mon der er sket?
Hvor ser de gode ud!
Deltag i min giveaway om en smuk vintage ring lige her:
Knus!