Langtidssimret luksus bolognese

5

Langtidsimret mad er en luksus, der virkelig kan smages. I en bolognese har man mulighed for at opbygge masser af umamismag. Bacon, kød, svampe, tomater, parmesan og fløde. Tilsat lidt syre og sødme, så har du den perfekte gryderet. Denne bolognese er lavet på cuvette, som har fået lov til at simre så længe, at cuvette-stykkerne er supermøre og nærmest falder fra hinanden. Bolognesen kan også sagtens laves med hakket oksekød, der gerne må have en god fedtprocent. Hvis du bruger hakket kød, så kan simretiden også forkortes markant, hvis du ikke har tid til at vente. Jeg serverede den hjemmelavede bolognese med frisk pasta, tomatsalat med mozzarella, hjemmelavet pesto og et surdejsbrød. Et komplet og lækkert måltid, der medgav masser af ros og ”mmh”-lyde rundt om bordet.

8-10 personer
Det skal du bruge:

  • 300g svampe
  • 250g bacon
  • 1kg cuvette eller anden okseudskæring
  • 4 løg
  • 4 gulerødder
  • 4 stængler bladselleri
  • 8 fed hvidløg
  • Chiliflager
  • 8 tsk. tomat koncentrat
  • 4dl tør rødvin
  • 4dl oksefond
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 spsk. balsamico eddike
  • ½ tsk. tørret oregano
  • ½ tsk. tørret timian
  • ½ tsk. tørret basilikum
  • 1 spsk. sukker
  • ½ dl revet parmesan
  • 1-2 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • 1000-1500g frisk pasta

Sådan laver du en lækker bolognese:
Skær bacon ud i tern og steg det i en stor gryde. Når det er stegt og affedtet, tages det af gryden og stilles til side. Lad baconfedtet blive i gryden. Skær cuvetten ud i mindre, mundrette stykker og steg det i gryden med baconfedt, til det har stegeskorpe på alle sider. Tag kødet fra gryden og stil det til side. Kom løg, gulerødder og blegselleri i gryden og steg det i ca. 10 minutter. Hak og snit hvidløg og svampe. Tilsæt hvidløg, chiliflager efter behag, svampe og tomatkoncentrat og lad det sautere i 1 minuts tid i gryden.

Kom nu rødvinen ved. Lad alkoholen dampe fra og tilsæt herefter bacon, cuvette, hakkede tomater, balsamico eddike, oksefond og krydderier. Lad blandingen komme i kog og skru ned på lav varme og lad retten simre med låg indtil cuvetten er mør og falder fra hinanden. Det tager ca. 2-3 timer.

Tilsæt revet parmesan og fløde og smag til med salt og peber. Sæt en stor gryde vand i kog. Kom godt med salt i og kog pastaen efter pakkens anvisning. Server med frisk persille på toppen af bolognesen og ekstra revet parmesan til at drysse over.

Bolognese_1 Bolognese_4

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Henriette

    Hej Cathrine. Jeg har ikke prøvet at lave mad med en cuvette før, så jeg spørger måske lidt dumt 🙈 Når jeg skærer cuvetten ud, skal jeg så fjerne det fedtlag der er øverst på den først?

    1. Hej Henriette.

      Bare rolig – der er ingen dumme spørgsmål 🙂
      Nej, du skal ikke skære fedtlaget af. Da cuvetten skal simre så længe, så er fedtlaget med til at give smag og gøre kødet mørt. Det smelter næsten væk, når det tilberedes.

      Rigtig god fornøjelse. Jeg håber, at det bliver et hit!

  2. Marlene Pedersen

    Kære Cathrine
    Vil prøve luksus bolognesen – kan man med fordel lave den dagen før?
    Der kommer nogle ret sultne mænd og vi er 14, vil du mene jg skal lave 2,5 portion?
    Kh. Marlene

    1. Hej Marlene.
      Beklager det sene svar. Vi er netop vendt hjem fra ferie, men jeg håber, at svaret kommer i tide.

      Jeg tror godt, at du kan nøjes med dobbeltportion. Men hvis du laver 2,5 portion, så kan det, der eventuelt kunne være i overskud, fryses 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Luksus brunsviger
4. oktober 2018
Chokoladekage med rødbeder og chokoladeganache
1. oktober 2018
Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018