Luksus S’mores – Sommerens bedste dessert

4

Sommer, grill og ristede skumfiduser. Hænger det ikke bare sammen? For mig gør det! Men. Min tålmodighed bliver alvorligt testet hver gang, at jeg skal vente på, at skumfidusen skal blive perfekt ristet. Og det er altså ikke nemt at riste en skumfidus, så den er perfekt til at blive en S’mores – klemt sammen mellem to kiks med et stykke chokolade mellem. Risikoen for katastrofer er mange:

Grillen har mistet den sidste varme, mens jeg endnu forsøgte at finde appetit til desserten.

Grillen er alt for varm, så skumfidusen forkuller.

Min tålmodigehed er for kort, så skumfidusen bliver ikke ordentligt blød, og min S’mores får ikke den konsistens, som bare er allerbedst.

Skumfidusen er perfekt ristet, men når at undslippe pinden inden, at jeg får den fanget mellem to kiks – av, mit dessert-hjerte!

Derfor gik jeg i tænkeboks! Hvordan kan jeg lave en S’mores-dessert, der ikke kræver noget ekstra arbejde, når jeg egentligt har mest lyst til at sidde og nyde den sidste aftensol og sludre? En S’mores, der nemt kan laves til mange, så alle kan servere S’mores til de glade studenter, sommerens aftensmadsgæster og alle sommerens mange fester. Den her luksus S’mores kunne også sagtens serveres som en ekstra dessert til sommerens mange bryllupper, når klokken bliver henad mange, og der måske bliver tændt et bål?

Mulighederne er mange. Heldigivis! For den her dessert er intet mindre end fantastisk. I stedet for en S’mores lavet af produkter, der (måske) ikke består af de bedste råvarer, så er der virkelig skruet op for kvaliteten i det her glas. Verdens bedste S’mores er nem at lave, og så kan den sagtens laves i god tid inden servering, så der kun skal flamberes til sidst.

6-8 stk.
Det skal du bruge:

 • 6-8 glas – jeg bruger de her Weck glas. Det er en relativ stor dessert, så du kan med fordel fylde glassene mindre, end jeg har gjort.
 • 6 stk. digestive, Marie Kiks eller din favorit kiks

Chokolademousse:

 • 200 g mørk chokolade – jeg brugte Callebaut 54 %, og moussen blev kraftig og chokoladeintens. Du kan bruge en lysere chokolade, hvis du gerne vil have moussen mildere. Jeg bruger gerne Callebaut 33 %
 • 1 dl sødmælk
 • 2 dl fløde
 • 1 knsp. Flagesalt

Skum:

 • 80 g sukker
 • 40 g glukosesirup (kan købes i de fleste større supermarkeder – jeg køber glukosesirup her)
 • 30 g vand
 • 2 æggehvider, ca. 50-60 g
 • 1 spsk. sukker

Sådan laver du luksus S’mores:
Opskriften er delt op i steps, så den er nemmere at læse og overskue. S’mores glas er nemme at lave, og de kræver ikke særligt meget arbejde, selvom opskriften godt kan se sådan ud. Chokolademoussen skal have mindst et par timer på køl for at sætte sig og gerne natten over inden, at du kommer kiks og skum på toppen.

Step 1: Kom knuste kiks i bunden af dine glas.

Step 2: Sådan laver du en silkeblød chokolademousse
Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad. Tag skålen af varmen, når chokoladen netop er smeltet.

Bring mælken til kogepuntet i en gryde. Hæld det forsigtigt over chokoladen, mens der røres i midten med en dejskraber. Massen samler sig og bliver blank og skinnende, når du fortsætter med at røre.

Pisk fløden til en luftig og let skum. Vend en smule af det i chokoladen. Tilsæt salt og vend forsigtigt resten af fløden i. Fordel chokolademoussen ovenpå de knuste kiks i glassene. Lad gerne moussen sætte sig natten over eller mindst et par timer i køleskabet.

Step 3: Kom knuste kiks på toppen af chokolademoussen.

Step 4: Sådan laver du skum
Kom æggehviderne og 1 spsk. sukker i en skål og pisk det stift.

Kom sukker, glukosesirup og vand i en gryde. Bring det i kog og lad det koge til det er 117 grader varmt – hold godt øje med det.

Hæld nu den varme sukkermasse ned i æggehviderne forsigtigt og i en tynd stråle, mens du stadig pisker. Sørg for, at sukkerlagen ikke ender alt for meget på kanten af skålen. Pisk indtil skummet er fast og sejt, og du kan trække tråde med piskeren. Kom skummet i en sprøjtepose og top chokolademoussen med det.

Step 4: Brænd skummet på toppen af dine luksus S’mores glas med en gasbrænder.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Jette Holm

  Hej,
  Jeg skal lave de her lækkerier til en sommerfest på fredag 😊 Skal man vente med at brænde skummet på toppen til lige før man serverer? Og vil man evt. bare kunne bruge skumfiduser i stedet for? 😊

  1. Hej Jette.

   Ja, hvis du ønsker, at skummet skal have den helt sprøde skorpe, så skal du vente med at brænde dem. Det tager få sekunder at brænde hver dessert. Men! De smager nu også godt efter et par timer i køleskabet. Så hvis det passer dig bedre at brænde dem i god tid, så kan du sagtens det.

   Du kan nok godt bruge en skumfidus, men den vil ikke blive blød, hvis du bare ligger den på moussen og brænder den på toppen. Så skal du nok forsøge dig med at sætte skumfidusen på en pind, riste den og efterfølgende komme den oven på desserten. Jeg har ikke prøvet det, så jeg kan ikke garantere, om det virker.

   Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om luksus S’mores 🙂

   Rigtig god dag,
   Cathrine

 2. Cristina

  Hej 😉
  Jeg har lavet moussen igår og kom den direkte i glassene på kiksene som der stod. Men idag er den delt 🙁 hvorfor det ?

  1. Hej Christina.
   Det kunne desværre godt lyde til, at du er kommet til at piske fløden for meget – så kan chokolademoussen skille, når den stivner 🙁

   Jeg er sikker på, at din dessert nu nok skal smage skønt alligevel! Hav et rigtig godt nytår og en dejlig aften.

   Cathrine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

INSTAGRAM

SENESTE

Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018